Marea golanie a localelor (Opinii)

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 23:54
6295 citiri
Marea golanie a localelor (Opinii)
Foto: dreamstime.com

Alegerile, cel putin cele locale, de anul acesta, se profileaza ca o imensa golanie. Primari panicati au pornit incolonati spre USL, devenit un aspirator de traseisti, acceptati la gramada, cu singura conditie sa aiba o sansa buna de a-si pastra mandatul.

Linsul pe scuipatul inca proaspat si flegma deasupra sarutului de ieri au devenit sport national. E o viermuiala din care nimeni nu mai intelege nimic, nu are nicio logica si niciun dram de bun simt. Nu seamana cu nimic din cele vazute pana acum in politica, ci doar cu agitatia parazititilor dintr-o latrina.

Capitala este bomboana pe coliva. Colectia de candidati e dezarmanata. Ce sa alegi intre Sorin Oprescu, Silviu Prigoana, Irinel Columbeanu si Gigi Becali? O asemenea colectie de impostura, ridicol, incompetenta si sfertodoctie era greu de imaginat. Dar, din nou, viata bate imaginatia.

Exista, ce-i drept, in aceasta menajerie si un candidat serios, cu o agenda corecta, un limbaj de bun simt si o carte de vizita care ii justifica pretentiile de edil sef al Capitalei. Nicusor Dan, presedintele organizatiei Salvati Bucurestiul, omul care de ani de zile se lupta cu rapacitatea mafiilor imobiliare si cu coruptia functionarilor si demnitarilor care le permit sa desavarseasca opera distructiva a lui Nicolae Ceausescu.

Dar in vacarmul generat de circul electoral dezlantuit, ma indoiesc ca vocea decenta a domnului Dan se va auzi suficient de puternic pentru a fi perceputa corect de bucuresteni. Din nefericire, sunt gata sa pun pariu ca televizunile se vor infrupta cu nesat din spectacolul grotesc al candidatilor ce se vor alerga cu pliciul prin studiouri, ca sa "se rada" poporul, si nu vor acorda atentie proiectelor serioase, nu-i asa, plicticoase. Iar bucurestenii sunt, ma tem, cu mult prea superficiali pentru a face distinctia intre distractia gratis circul si adevaratele criterii in functie de care ar trebui sa voteze.

La sectoare, alta nenorocire. In afara lui Liviu Negoita, poate singurul adevarat primar pe care l-a avut Bucurestiul in ultimii 22 de ani, si a idealistului Toader Paleologu, unul dintre putinii democrat liberali cu colana vertebrala, oferta este lamentabila.

PDL vine cu puscariabilul Poteras. PNL ni-l vinde drept mare primar pe Chiliman, omul care ar trebui judecat pentru distrugerea unor case minunate, de valoare, din sectorul 1, oferite pe tava mafiei imobiliare. PSD se mandreste cu Marian Vanghelie si forteaza reduta sectorului 4, mizand pe smecheria ieftina unei coincidente de nume, doar, doar se vor gasi cativa ametiti care sa-l prefere pe Robert pornoNegoita lui Liviu Negoita. Pe Piedone, PDL+UNPR si USL s-au incaierat ca la Rovine si traseistul cu permis de Arges defileaza fara probleme nu catre puscarie, ci spre un nou mandat.

In fata unei asemenea oferte ce e de asteptat, la Bucuresti, dar si in restul marilor orase? Un absenteism masiv. Cu exceptia nucleelor dure ale partidelor si a celor care se vor lasa mituiti intr-o forma sau alta, alegatorii vor prefera, probabil, sa ignore cu totul procesul electoral, sa nu ia in seama nicio oferta, probabil nici macar pe cele foarte serioase cum este aceea a lui Nicusor Dan, si sa nu se duca la vot. Deci absenteism si alegerea autoritatilor locale de catre o minoritate.

Toata aceasta golanie a anului electoral 2012 ne cat mare este dispretul clasei politice fata de poporul pe care il cred apt sa digere orice porcarie. Din pacate, ma tem ca eroarea de apreciere nu este foarte mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri locale 2012, #alegeri primaria capitalei 2012 , #Alegeri Locale 2012