Sectii de votare in cantine, puncte termice, sali de nunti, magazine, policlinici

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 20:23
6338 citiri
Sectii de votare in cantine, puncte termice, sali de nunti, magazine, policlinici
Foto: Arhiva

Majoritatea sectiilor de votare pentru alegerile locale vor fi organizate in scoli, insa unele vor functiona in muzee, cinematografe, case particulare, cantine, partere de bloc, puncte termice, cladiri ale fostelor CAP-uri, sali de nunti, hoteluri, magazine sau localuri de alimentatie publica.

Pentru alegerile locale din 10 iunie vor fi infiintate peste 18.000 de sectii de votare. Majoritatea sectiilor de votare vor fi amenajate in cladiri ale unor institutii scolare - crese, gradinite, scoli, grupuri scolare, scoli de arte si meserii, licee, colegii, universitati de stat sau private - in sali de curs, internate, sali de festivitati sau in sali de sport, dar si in sali ale bibliotecilor comunale sau orasenesti.

Multe dintre sectiile de votare vor fi infiintate in case de cultura, camine culturale, centre culturale sau sali polivalente.

Si institutiile de sanatate publica vor gazdui sectii de votare. Astfel, mai multe sectii de votare vor fi infiintate pe holurile dispensarelor, policlinicilor si ale spitalelor.

Unele sectii de votare vor fi amenajate in sediile primariilor, in diverse cladiri administrative, sali de sedinte sau in sedii ale politiei locale, in centre de zi pentru persoane varstnice, in camine sociale, in cluburi ale pensionarilor, directii de asistenta sociala, in sedii ale directiilor de sanatate publica, in centre de zi, case de copii sau cantine de ajutor social.

In judetul Alba, vor functiona sectii de votare in holul cinematografului "Dacia", in holul bazinului olimpic si in incinta Stadionului Muncipal "Cetate" din municipiul Alba Iulia.

Alte sectii de votare vor fi amenajate in cantina Grupului scolar industrial Sebes, la Clubul vanatorilor din Ocna Mures, in sala de nunti a Caminului Cultural Cetatea de Balta, in sala de mese a Taberei de creatie si odihna Avram Iancu din comuna Ocolis si in sediile fostelor CAP-uri din satul Secasel, comuna Ohaba, si din satul Tau, comuna Rosia de Secas.

In judetul Arad, edilul municipiului Arad a decis sa amplaseze sectii de votare in holul Policlinicii Municipale, la Spitalul Clinic Municipal - Sectia O.R.L., in sediul Garzii Financiare si in cladirea Patinoarului Municipal.

Acelasi judet va gazdui, printre altele, sectii de votare la Palatul Copiilor din orasul Lipova, in sedii ale APIA, in cadrul Pichetului de Graniceri din orasul Nadlac, intr-un magazin satesc (sat Baratca, comuna Paulis) si intr-o remiza PSI (sat Sinpetru German, comuna Secusigiu).

Edilii din judetul Arges au stabilit ca se vor organiza, printre altele, sectii de votare in sediul Societatii "Constructii-Reparatii Mioveni" SRL, in Casa de Cultura a Sindicatelor Automobile Dacia din Mioveni.

In municipiul Bacau (judetul Bacau), unii dintre alegatori vor merge la vot in sectiile de votare din sediul S.C. E-ON ELECTRICA si de la Bazinul de inot acoperit.

Unii dintre cetatenii cu drept de vot din judet vor merge la urne in Casa Praznicala Biserica Ortodoxa "Sf.Treime" (satul Motocesti, comuna Gura Vaii), la Asezamantul filantropic "Sfantul Voievod Stefan cel Mare" (satul Hirja, comuna Oituz), la Sera Borzesti din municipiul Onesti sau la Clubul elevilor din Comanesti.

Bihorenii care locuiesc in municipiul Oradea sunt asteptati la urne la una dintre sectiile de votare ce vor fi amenajate la Policlinica de copii, la Spitalul de copii, la Orasul Copiilor si in Casa Minunata, la strandul termal Iosia-Nord, in sediul Fundatiei de Scleroza Multipla, la Centrul de recoltare a sangelui, la Dispensarul TBC sau la Palatul Copiilor si Elevilor. Alte sectii de votare vor fi infiintate in sediul SC Mirus SRL si in Casa Sfantul Anton (municipiul Salonta) si la Centrul de afaceri din satul Cefa.

In judetul Bistrita Nasaud vor functiona sectii de votare la sediul Asociatiei Rotary Club Bistrita, fost sediu de florarie, in Autogara de Calatori Nasaud (municipiul Bistrita) si intr-un fost sediu al CAP din satul Pinticu, comuna Teaca.

In judetul Braila va fi amenajata, printre altele, o sectie de votare in Casa Corpului Diplomatic, in sediul SC Aise Electroserv (municipiul Braila), dar si in cladirea fostului sediu CAP din satul Scortaru Vechi.

Municipiul Brasov va gazdui sectii de votare in cladirea unde functioneaza Seminarul Ortodox "Dumitru Staniloaie" si in sediul SC Apa Canal Sibiu SA - Sucursala Fagaras.

Primarul municipiului Ramnicu Sarat (judetul Buzau) a decis sa infiinteze astfel de sectii la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap si la cantina de ajutor social.

In judetul Caras-Severin, se va putea vota la sectii organizate in sediul Muzeului de Etnografie si al Regimentului de Granita (municipul Caransebes), la Cinematograful "Hercules" (orasul Baile Herculane) sau la sediul SC Moldomin SA (orasul Moldova Noua).

In circumscriptia electorala judeteana Cluj vor fi amenajate sectii de votare in Pavilionul "Expo Transilvania", la Garaje RATUC, la cantina Complexului Studentesc Observator (municipiul Cluj-Napoca), la Ocolul Silvic, sediul APIA si Tipografia "Sprint" (municipiul Dej), la Casa de copii din orasul Huedin, in Cladirea restaurant din sat Moristi, comuna Cojocna Bai, dar si in gospodaria localnicului Nicoale Irimie, din satul Moara de Padure, comuna Baisoara.

Unii dintre alegatorii din judetul Constanta vor fi arondati la sectiile de votare de la Teatrul "Fantasio", la centrul de Perfectionare al Marinei Civile "Ceronav" (municipiul Constanta), sau la cele amenajate intr-un spatiu comercial din Cartierul Tomis Plus SV 192, la Baza sportiva Pescarus, la sediul Asirom, la Hotelul Mangalia - Sanatoriul Balnear, in Blocul C9 Neptun sau in Blocul C3 Olimp, din orasul Mangalia.

Alte sectii de votare vor fi infiintate la receptia Hotelului Stadion si la PF (persoana fizica - n.r.) Agiomer Muzechir din orasul Medgidia, la Hotelul "Traian" din Eforie Sud, la Cantina SCUGG Murfatlar, in cladirea Cinematografului "Lumina" din orasul Negru Voda, la Spitalul de ftiziologie Agigea si in fostul sediu al CAP Pietreni, comuna Deleni.

In judetul Covasna unii dintre alegatori vor merge la vot la Strandul Municipal Sfantu Gheorghe sau la Centrul de informare asupra UE din satul Sitionlunca, comuna Ozun.

De asemenea, in judetul Dambovita vor fi organizate sectii de vot la Clubul Penitenciar din comuna I.L.Caragiale, la "fostul magazin apartinand doamnei Panait Floarea", din satul Pucheni, comuna Moroieni si la Centrul de educare copii saraci din satul Razvadul de Sus.

In circumscriptia electorala judeteana Dolj vor fi amenajate sectii de votare la Sucursala CF Craiova, in Localul de Alimentatie Publica, Parter 3 din Cartierul Tudor Vladimirescu (municipiul Calafat) si la Clubul copiilor din Dabuleni.

Dreptul de vot va putea fi exercitat in municipiul Giurgiu (judetul Giurgiu) in sectii de votare organizate la Clubul Cadrelor Militare in Retragere, la Casa Armatei, dar si la doua puncte termice - Punctul termic 34, langa Doi Papuci si Punctul termic 63.

Edilii din judetul Harghita au stabilit ca pot fi deschise sectii de votare in sediul Teatrului municipal "Csiki Jatekszin" si cel al asociatiei "Csiksomlyo" (municipiul Miercurea Ciuc), la Parohia Romano-Catolica si Centrul de planificare a familiei din Cristuru Secuiesc, in sediul composesoratului Tercs din satul Ineu, comuna Carta, precum si in "sala de manifestare" din comuna Porumbenii Mici.

In judetul Hunedoara vor fi amplasate urne de vot in sala de mese a cantinei restaurant si in autogara din municipiul Deva, in Cinematograful "Cultural" din municipiul Lupeni, in Casa parohiala din satul Santamaria de Piatra, la Stadionul Sportiv CFR Marmosim Simeria si la Centrul de Divertisment Colonia Frontul II, sat Teliucul Superior, comuna Teliucul Inferior.

Printre sectiile de votare din judetul Ialomita, se vor numara cele ce vor fi amplasate la Muzeul Agriculturii (municipiul Slobozia), la sediul SC Cocolino SRL (municipiul Fetesti) si in localul Fabricii de Ceramica din Urziceni.

Cate o sectie de votare va fi infiintata in Magazinul CONSUMCOOP, din cumuna Belcesti, in Magazinul de mobila proprietatea Tofan din Valea Adanca, comuna Miroslava si in sala de festvitati apartinand I.F. Popitanu Gabi, din sat Roscani, comuna Roscani, toate in judetul Iasi.

In judetul Ilfov, au fost alese ca spatii pentru organizarea de sectii de votare proprietate privata a lui Gheorghe Tutunaru din orasul Buftea, un spatiu comercial de pe Str. Prelungirea Ghencea si un alt spatiu comercial de pe Str. Independentei, precum si o proprietate privata a Mihaelei Dana Farr, de pe Calea Bucurestilor, din orasul Bragadiru. Alte sectii de votare vor fi infiintate in sediul Fundatiei Leonardo Murialdo din Popesti-Leordeni, in Sala de sport Concordia Chiajna din satul Chiajna si in sediul Politiei Locale Mogosoaia.

Unii dintre mehedinteni vor fi arondati pentru a-si exercita dreptul de vot la sectii de votare amplasate intr-un sediu al unei asociatii de proprietari de pe Str. Brancoveanu, in Casa Agronomului, la Statia de Salvare (Bd. Mihai Viteazul), la Spitalul Judetean, la Stadionul Municipal, la parterul unui bloc de pe Bd. Tudor Vladimirescu, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

In circumscriptia electorala judeteana Neamt, edilii au decis sa infiinteze sectii de votare la Intreprinderea de tricotaje "Smirodava" din municipiul Roman, la parterul Blocului ANL din orasul Bicaz, in gara si la stadionul din Roznov, in Casa de praznuire a Parohiei Valea Arini, din comuna Baltatesti, la PFA Selaru Jeanina din satul Oglinzi, comuna Raucesti, precum si in Manastirea Sihastria din comuna Vinatori Neamt, unde vor fi arondate Manastirea Sihastria, Manastirea Secu si alte schituri.

In judetul Prahova, vor fi amplasate urne de vot la parterul Blocului 24B, la Oficiul Postal 11, in sediul Scolii de soferi amatori de pe Soseaua Vestului (municipiul Ploiesti), in sediul unei firme de paza, de pe Str. Panduri (orasul Busteni) si la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia.

Printre cetatenii cu drept de vot din judetul Salaj se vor numara alegatori care vor vota in sala de mese a Taberei Izvoarele Barcaului (sat Tusa, comuna Sig), dintre alegatorii din Satu Mare, unii vor vota la Muzeul Municipal Carei, in timp ce unii dintre locuitorii din municipiul Alexandria (judetul Teleorman) vor merge sa puna stampila pe numele candidatilor preferati la Oficiul postal nr. 3 si la Muzeul de istorie.

In judetul Sibiu, vor fi organizate sectii de votare in incinta Stadionului Municipal Gaz Metan, in vestiarul Sparta, de pe Strada Stadionului, in cantina Automecanica, intr-un complex comercial (Str. Stejarului) si la Muzeul "H. Oberth" (municipiul Medias), in incinta casei parohiale ortodoxe (oras Ocna Sibiului) si la Muzeul Etnografic "Maria Costachescu" (Saliste).

De asemenea, in judetul Suceava va fi organizata o sectie de votare in Muzeul Obiceiurilor Populare din Orasul Gura Humorului si una in Clubul fermierilor din satul Mestecanis.

Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, prevede ca in localitatile urbane se organizeaza cate o sectie de votare la 1.000 - 2.000 de locuitori, in comune, cate o sectie de votare la 500 - 2.000 de locuitori, de regula in fiecare sat. Legea mai stipuleaza ca pot fi organizate sectii de votare si in satele sau in grupurile de sate cu populatie de pana la 500 de locuitori.

Potrivit prevederilor legale, delimitarea si numerotarea sectiilor de votare se fac de catre primari, prin dispozitie, care se aduce la cunostinta alegatorilor in termen de cel mult 20 de zile de la stabilirea datei alegerilor.

La aceeasi sectie de votare alegatorii voteaza pentru consiliul local, consiliul judetean, pentru primar si pentru presedintele consiliului judetean.

In municipiul Bucuresti, la aceeasi sectie de votare, alegatorii voteaza pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul sectorului, pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, precum si pentru primarul general al municipiului Bucuresti.

Din cele 18.133 de sectii de votare ce vor fi infiintate in intreaga tara, 6.163 sunt organizate in municipii, 1.689 in orase si 10.281 in comune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alegeri locale 2012, #sectii de vot locale, #repartizare votanti judete , #Alegeri Locale 2012