Sondaj Ziare.com: Cine e cel mai potrivit candidat la Primaria Capitalei?

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 10:45
4816 citiri
Sondaj Ziare.com: Cine e cel mai potrivit candidat la Primaria Capitalei?

Functia de primar general al Capitalei esta una foarte disputata si cu toate ca mai sunt doi ani pana la alegerile locale mai multi politicieni si-au anuntat deja intentia de a candida.

Luna trecuta, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, anunta ca edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, va fi candidatul formatiunii pentru Primaria Generala a Capitalei la alegerile locale din 2012.

Neculai Ontanu, candidatul UNPR la Primaria Capitalei

Potrivit lui Oprea, Ontanu este un primar "foarte competent", aflat la al treilea mandat in sectorul 2 al Capitalei, care cunoaste prioritatile administratiei locale si are toate sansele sa fie ales in functia de primar general.

Si actualul primar general, Sorin Oprescu, a declarat ca intentioneaza sa intre din nou in lupta pentru fotoliul de la Primaria Capitalei, in cazul in care, pana la sfarsitul anului 2011, va reusi sa realizeze cele mai multe dintre promisiunile facute in campania electorala.

Printre proiectele pe care le-a anuntat inainte sa ocupe fotoliul de primar se numara mult discutata "autostrada suspendata" sau circulara, cum a numit-o edilul, si pasajul subteran de la Piata Presei Libere. Desi nu a inceput nici unul dintre aceste proiecte, edilul continua sa creada in ideile sale.

Sorin Oprescu vrea un nou mandat

Sorin Oprescu a afirmat ca, in cazul in care va lua decizia sa candideze iar, nu va renunta la statutul de independent, chiar daca liderii PSD i-au dat de inteles ca este oricand loc pentru el in partid.

Dupa ce ministrul Turismului Elena Udrea a preluat functia de presedinte interimar al PD-L Bucuresti, in presa au aparut zvonuri potrivit carora ar vrea sa candideze in 2012 pentru functia de primar general al Capitalei.

In luna iulie, inainte de a-si prelua mandatul, Udrea a declarat pentru Evenimentul Zilei, ca s-ar inscrie in cursa pentru Primaria Capitalei, dar a mai spus ca sustine "o competitie interna pentru toti doritorii".

Dupa cateva zile insa, in cadrul primei sedinte organizate in calitate de presedinte interimar al PD-L Bucuresti, Udrea a precizat ca intentia ei nu este sa candideze la Primaria Capitalei, ci sa recastige increderea bucurestenilor.

"Misiunea mea la conducerea organizatiei PD-L Bucuresti nu este aceea de a candida la Primaria Capitalei. Imi doresc sa ne intoracem la modelul Traian Basescu, care a apropiat foarte mult PD-L de bucuresteni. Ne bazam pe colaborarea cu bucurestenii", a spus atunci ministrul Turismului.

Elena Udrea sustine ca nu va candida la Primaria Capitalei

Udrea vede misiunea de a conduce organizatia PD-L Bucuresti drept o mare onoare, insa spune ca nu doreste sa fie o trambulina care sa o propulseze la Primaria Capitalei.

"PD-L Bucuresti este cea mai mare organizatie a PD-L, este o organizatie care a dat de trei ori primarul general al Capitalei si de doua ori presedintele Romaniei. Aceasta istorie a organizatiei ne obliga pe toti cei de aici la performanta si cred ca este important sa se stie ca personal nu am venit la organizatia PD-L Bucuresti pentru a candida la Primaria Capitalei", a mai declarat Elena Udrea.

Un alt candidat la Primaria Capitalei ar putea fi Marian Vanghelie. Pana acum el nu si-a exprimat intentia de a candida pentru aceasta functie, dar a spus ca nu mai vrea sa candideze la Primaria Sectorului 5.

Vanghelie vede o amenintare in Udrea: Este dracoasa si mobilata!

Vanghelie insa se teme de Elena Udrea. Presedintele Organizatiei PSD de Bucuresti a declarat ca Elena Udrea poate reprezenta o problema pentru PSD daca participa din partea PD-L la functia de primar general al Capitalei.

"Oprescu sta inca bine, Ontanu are 10 la suta sanse, iar daca PD-L vine cu Elena Udrea avem o problema. Elena Udrea este dracoasa si mobilata", a declarat Vanghelie.

Zvonurile privind o eventuala candidatura pentru Primaria generala nu l-au ocolit nici pe Crin Antonescu. Presedintele PNL le-a infirmat insa, afirmand ca nu il intereseaza, in acest moment, Primaria Capitalei.

Ziare.com va invita la vot. Cine credeti ca ar potrivit pentru functia de primar general al Capitalei?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, exclude ideea retragerii sale din cursă. Precizarea vine după ce conducerea PSD ar fi discutat luni, 15 aprilie, o astfel...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#candidat Primaria Capitalei, #Primaria Bucuresti candidat, #Oprescu Ontanu Udrea primarie , #Alegeri Locale 2012