Aberatia zilei: Comuna in care oamenii au de ales la primarie intre 3 Vasile Cepoi

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 21:39
8605 citiri
Aberatia zilei: Comuna in care oamenii au de ales la primarie intre 3 Vasile Cepoi
Foto: freepik.com

Partidele sunt foarte inventive cand isi servesc propriul interes, iar cand vine vorba de alegeri nu se dau in loc de la cele mai stupide smecherii. La moda este sa desemnezi candidati cu aceleasi nume ca ale adversarilor puternici, pe principiul "daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!".

De exemplu, la Draguseni, in judetul Suceava, 3 dintre cei 4 candidati la primarie se numesc la fel: Vasile Cepoi. Unul este membru PSD, altul e de la PNL, iar al treilea de la PMP, informeaza Digi24.

Cel mai puternic dintre ei este social-democratul Vasile Cepoi, care e primar in functie.

"Ma tem ca sa nu iau 90%! O sa iau 88-87%, adica mai putin", si-a ironizat el contracandidatii.

Vasile Cepoi de la PMP e la a doua candidatura de acest fel si spera sa aiba mai mult succes de data asta. In schimb, liberalul Vasile Cepoi a intrat in politica in urma cu doar cateva saptamani si se arata increzator ca lumea va casca bine ochii cand va pune stampila pe buletinul de vot.

Cu adevarat surprinzator este faptul ca intr-o comuna nu foarte mare s-au gasit 3 barbati cu acelasi nume care sa accepte intrarea in acest joc politic, pentru care un localnic propune o solutie inedita: sa se treaca pe liste si... porecla fiecarui Cepoi, pentru ca lumea sa ii poata deosebi.

Tot in judetul Suceava, dar in comuna Zamostea, se infrunta electoral Vasile Haliuc de la PSD cu Vasile Haliuc de la PNL. Sunt doar 2, nu 3 ca la Draguseni, dar hazul de data asta este ca adversarii politici sunt... rude.

"Am fost si in 2012 candidati la functia de primar, amandoi, stie cetateanul, cunoaste, stie sa faca diferentierea", a declarat cu convingere Vasile Haliuc de la PSD, bazandu-se in special pe faptul ca diferentierea se va face dupa initiala tatalui. In urma cu 4 ani, doar 20 de voturi i-au despartit pe cei doi Haliuc.

2016 nu este primul an in care partidele se preteaza la asemenea trucuri ieftine. Si la alegerile anterioare au fost destule situatii de acest fel.

De exemplu, in 2008, doi candidati cu acelasi nume au intrat in turul doi pentru functia de primar al localitatii gorjene Targu Logresti. Baluta N Ion (PDL) si varul sau Baluta S Ion s-au luptat electoral, la fel ca si cu patru ani inainte.

Originile smecheriei electorale se pierd in negura timpului. In 2004, Gavril Ursa de la PSD l-a infruntat in turul doi pe Gavril Ursa de la PRM, pentru primaria din Cetate, judetul Bistrita Nasaud. Nici nu mai conteaza cine a castigat.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#candidati primarie acelasi nume , #alegeri locale 2016