Alegeri locale 2016: 9 candidati in lupta cu eternul Pendiuc la Pitesti

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 08:31
8778 citiri
Alegeri locale 2016: 9 candidati in lupta cu eternul Pendiuc la Pitesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, si-a dat demisia din PSD pentru a putea candida ca independent pentru al saptelea mandat.

Pendiuc este primar al Pitestiului din anul 1992, fiind membru al PSD din anul 2000, dupa ce a activat in Partidul Democrat. Pentru ca este inculpat in dosarul "Publitrans", dosar in care DNA il acuza de fapte de coruptie, Tudor Pendiuc a pierdut sprijinul politic al PSD pentru o noua candidatura.

UNPR are candidat la functia de primar al Pitestiului pe singura femeie din aceasta cursa electorala. Avocata Sanda Fulga a declarat ca are incredere ca va reusi pentru ca locul femeilor nu este numai la cratita. Sanda Fulga este presedintele UNPR Pitesti si a mai candidat in anul 2012, cand s-a clasat printre primii trei.

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 13 candidati la Primaria Ploiestiului

Alegeri locale 2016: 12 candidati la Constanta pentru scaunul pe care a stat Mazare 15 ani

Alegeri locale 2016: 20 de candidati se lupta pentru Primaria Capitalei

ALDE intra in competitie cu Andrei Gerea, fost ministru al Economiei pentru cateva luni, apoi ministru al Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.

Din partea PMP candideaza la fotoliul de primar Catalin Bulf, presedintele filialei Arges.

In ce-l priveste pe candidatul Partidului pentru Arges si Muscel, Mircea Andrei, acesta a fost procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, dar a optat pentru avocatura in 1996. Un an mai tarziu a intrat si in politica. A fost mai intai membru al Aliantei pentru Romania (ApR), in perioada 1997 - 2000. A trecut si prin PNL (2003-2005), dar a ratat intrarea in Parlament, ulterior inscriindu-se in PDL. In 2008, el a fost ales senator pe listele PDL Dambovita.

Din partea PNL si-a depus candidatura avocatul Narcis Sofianu. Acesta a fost, in perioada 2005 - 2008, consilier local la Pitesti. Printre primele lucruri facute cand a ajuns consilier local a fost sa dea municipalitatii 101 fire de butas de trandafir care au fost plantati in spatiile verzi din oras. El a fost desemnat de Institutul de Politici Publice drept cel mai activ consilier local din Pitesti.

Experienta acumulata ca viceprimar in doua mandate de catre Cornel Constantin Ionica l-a recomandat pe acesta pentru a fi candidatul PSD la alegerile din 5 iunie, in timp ce Gheorghe Dinescu, consilier local si presedinte PNTCD Arges, va candida din partea acestui partid la functia de edil.

Din partea PPU-SL candideaza pentru functia de primar al Pitestiului Victor Nita, fost colonel de armata, in prezent om de afaceri. Acesta a fost lider al UNPR Pitesti, iar acum conduce PPU-SL Pitesti.

Danut Dinu, fost comisar-sef de Politie si fost purtator de cuvant al IPJ Arges, pensionat de curand, a ales si el sa intre in cursa electorala.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#candidati Primaria Pitesti, #candidati locale 2016 , #alegeri locale 2016