Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Galati

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 08:53
12621 citiri
Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Galati
Foto: Ziare.com

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a inceput pe 6 mai, iar pentru Primaria Galati au ramas in cursa 12 candidati.

Printre acestia se numara si actualul primar, Marius Stan, si principalul sau contracandidat din 2012, Nicusor Ciumacenco, precum si fostul primar in perioada 1992-2000, senatorul Eugen Durbaca.

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 13 candidati la Primaria Ploiesti

Alegeri locale 2016: Cine vrea sa fie primar in Brasov, resedinta de judet cu cei mai multi candidati

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 9 candidati la Primaria Craiova

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Constanta

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Iasi

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 11 candidati la Primaria Timisoarei

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Cluj-Napoca

Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Capitalei

Iata care sunt cei 12 candidati:

Marius Stan (UNPR). In varsta de 59 de ani, actualul primar al orasului a devenit cunoscut dupa ce a condus multi ani clubul de fotbal Otelul Galati, care a castigat Campionatul Romaniei in 2011, cu un an inainte de primul sau mandat de edil.

In trecut, Marius Stan a fost si consilier local din partea PNL si fotbalist la Otelul si Progresul Braila, pana in 1991. In 2008, Stan a reusit sa obtina locul al treilea la alegerile pentru Primaria Galati.

A facut parte mai multi ani din PNL, pana in anul 2014, dupa care s-a inscris in UNPR. A absolvit Facultatea de Metalurgie a Universitatii Galati, in 1983, fiind de profesie inginer metalurg.

Doi candidati s-au plimbat cu trotineta imbratisati pe Faleza Dunarii (Video)

Primarul din Galati, acuzat de incompatibilitate: Cineva face niste jocuri. O exagerare iesita din comun! (Video)

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe Marius Stan ca s-a aflat in incompatibilitate in perioada iunie 2012 - ianuarie 2015, insa edilul sustine ca i se pare "o exagerare iesita din comun".

Nicusor Ciumacenco (PNL). Liberalul a candidat ca independent in anul 2012, cand a fost insa invins clar de Marius Stan, clasandu-se pe locul al doilea, cu 28,2 la suta din optiunile de vot exprimate, fata de scorul de 48,7 la suta al actualului edil.

Este medic stomatolog, fost presedinte PDL Galati, fost membru PNTCD, fost viceprimar PSD (perioada 2008 - 2012) si actual copresedinte al organizatiei municipale a PNL.

Aberatia zilei: Candidatul PNL la Primaria Galati a plagiat din programul lui Nicusor Dan

In luna aprilie, Ciumacenco a postat pe Facebook un program electoral in care apar pasaje intregi copiate cuvant cu cuvant din programul lui Nicusor Dan, candidat al USB la Primaria Capitalei.

In 2014, Agentia Nationala de Integritate a transmis ca acesta s-a aflat in conflict de interese, in perioada cand a fost primar. Cu doi ani inainte, ANI l-a declarat in stare de incompatibilitate.

Eugen Durbaca (ALDE). In varsta de 73 de ani, Durbaca este senator din anul 2012, fiind ales pe listele USL, din partea PC, intr-un colegiu din Galati. A fost primar in perioada 1992-2000, presedinte al CJ Galati in perioada 2004-2008 si vicepresedinte al CJ Galati in perioada 2008-2012.

Alegeri locale 2016: Cine sunt primarii cu probleme penale care candideaza din nou

Ionut Pucheanu (PSD). Este seful Serviciului Public de salubritate Ecosal al Primariei Galati. In varsta de 35 de ani, acesta este presedintele TSD Galati (municipal), fiind membru PSD din 2008.

Este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, unde a obtinut si un master, precum si al Institutului Diplomatic Roman. In anul 2013, era consilierul primarului Marius Stan.

Iulian Nicusor Arama (PSRO). Fost consilier judetean PDL, a trecut la PMP in luna martie 2014 si, de acolo, a fost exclus in luna decembrie 2014, inscriindu-se apoi in partidul lui Mircea Geoana. Este profesor la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati si fost director la Electrica Galati.

Catalin Cristache (PMP). Presedinte al PMP Galati, Cristache lucreaza la Registrul Auto Roman si a studiat la Facultatea de Nave si la cea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos". A fost membru PDL si consilier local din partea acestui partid, fiind exclus in anul 2013.

Daniela Chelaru (PND). A absolvit Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Administratie Publica, are 36 de ani si este invatatoare, fiind fosta directoare a unei scoli.

Constantin Telegan (Partidul Miscarea Liberala). A studiat Facultatea de Drept, la Universitatea Danubius, are 52 de ani si este avocat specialist in drept administrativ si contencios administrativ.

Simona Daniela Vreme (independent). De profesie economist, Daniela Vreme are 31 de ani, este expert contabil si are experienta de patru ani in calitate de consilier judetean.

Dorin Butunoiu (independent). Este fost sportiv de performanta - inot si fotbal. A facut parte din PSD, fiind presedinte TSD Galati, si apoi a trecut la PMP, in luna ianuarie 2016. A fost consilier judetean si are 40 de ani.

Monica Roman (PRU). Are 39 de ani si este consilier juridic.

Ionel Goldura (independent). Ionel Goldura este medic cardiolog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#candidati alegeri locale Galati, #candidati Primarie Galati, #alegeri locale Galati, #alegeri locale 2016 Galati , #alegeri locale 2016