Alegeri locale 2016: DNA a primit 25 de pagini cu semnaturi falsificate pentru PNL Bucuresti

Marti, 03 Mai 2016, ora 15:22
5940 citiri
Alegeri locale 2016: DNA a primit 25 de pagini cu semnaturi falsificate pentru PNL Bucuresti
Foto: pixabay.com

Initiativa Romania a depus, marti, la DNA noi probe privind falsificarea semnaturilor pe listele de sustinere a candidatilor la alegerile locale din acest an, dupa ce in urma cu o saptamana a facut un denunt la DNA cerand verificarea tuturor listelor.

"Miscarea civica Initiativa Romania a depus astazi la Directia Nationala Anticoruptie un set de 25 de pagini cu nume si date personale folosite de reprezentanti ai Partidului National Liberal pentru falsificarea unor semnaturi pe listele de sustinere a candidatilor la alegerile locale din Bucuresti (...).

Persoana care ne-a pus la dispozitie aceste tabele a fost solicitata de reprezentanti ai PNL, care se ocupau cu stransul de semnaturi, sa copieze nume cu nume de pe respectivele foi si sa le treaca in tabelul cu semnaturi de sustinere pentru candidatii PNL, dupa care sa semneze in dreptul fiecarui nume. Practic, sa falsifice semnaturi. Persoana in cauza este de acord sa fie citata ca martor intr-o eventuala ancheta a DNA", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

ALDE si-a desemnat candidatul la Primaria Capitalei duminica: Cand mai strang semnaturile necesare?

Aberatia zilei: Fraude la alegeri, faza pe semnaturi

De asemenea, la comunicat sunt atasate cele 25 de pagini, in care datele personale sunt protejate, fiind trimise doar la DNA. Listele pot fi consultate si pe Internet.

Initiativa Romania a formulat pe 25.04.2016 un denunt la DNA, in conformitate cu art. 290 din Codul de procedura penala, privind posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, in legatura cu listele de semnaturi stranse pentru alegerile locale din 5 iunie in Bucuresti.

Denuntul formulat pe 25.04.2016 a primit numar de inregistrare 8844/250420, informeaza sursa citata.

Alegeri locale 2016: Denunt penal la DNA pentru falsificarea de semnaturi pe listele pentru Bucuresti

"Denuntul din aprilie a vizat faptele de fals, uz de fals si folosirea influentei ori autoritatii politice pentru obtinerea de foloase necuvenite. Denuntul nu este impotriva unui partid sau candidat anume.

Atragem atentia asupra fenomenului falsificarii semnaturilor pe listele de sustinere prin folosirea registrului electoral, a listelor de membri de partid sau a listelor mai vechi de candidati. Noile liste de sustinatori pot fi completate fara acordul persoanei si cu falsificarea semnaturilor.

Incurajam persoanele care au cunostinta de fapte similare celor descrise mai sus sa informeze Directia Nationala Anticoruptie", se arata in comunicatul Initiativei Romania, platforma civica nascuta dupa tragedia de la clubul Colectiv.

De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei

Turcescu strange si numara semnaturi pe ultima suta de metri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#liste semnaturi falsificate PNL Bucuresti, #DNA liste semnaturi false alegeri , #alegeri locale 2016