Cat de amuzanta poate fi campania pentru locale - cele mai tari afise: "Asa e bine, sa ne ajutam unii... pe mine!" (Galerie foto)

Sambata, 21 Mai 2016, ora 18:19
22256 citiri
Cat de amuzanta poate fi campania pentru locale - cele mai tari afise: "Asa e bine, sa ne ajutam unii... pe mine!" (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Campania electorala este in toi, iar cum legea s-a schimbat, candidatii la alegerile locale nu se mai pot duela-n marimea afiselor, pentru ca toate trebuie sa fie la fel - cam cat o foaie A4. Asa ca ceea ce conteaza e mesajul.

Fie din dorinta de a iesi in evidenta, fie c-au fost prost sfatuiti, unii candidati au sloganuri nostime, iar altii au lozinci de-a dreptul caraghioase.

De pilda, la Sectorul 4 din Capitala, candidatul Ovidiu Zara, de la Partidul Miscarea Liberala (PML), spune ca "toti te-au mintit, te-au furat, ti-au promis".

Asa ca sloganul sau este scurt: "Rade-i!", in timp ce pe poster apare cu o razatoare in maini.

Foto: Facebook/Ovidiu Zara

Viceprimarul PSD al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, nici macar n-are un slogan. El intra in cursa electorala, pentru un fotoliu de primar, cu un citat din Steve Jobs. In ceea ce priveste degetul mare ridicat, indreptat spre alegator, care ne aminteste de afisele lui Dan Diaconescu, nu e clar daca Toader cere voturi sau vrea sa fie amprentat.

Foto: Ziare.com

Campania sub lupa Episodul 1: Prima data cand Facebook-ul e luat in serios de toata lumea

Despre afisul din toaletele unui local din Capitala, pe care echipa lui Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, a scris "Decat sa te tot abtii, mai bine te eliberezi", v-am mai povestit. Dar nu e singurul afis trasnit nascocit de USB. De exemplu, candidatii pentru functia de consilier la Sectorul 1 sunt intruchipati in eroi. Iar sloganul este si el in acelasi ton: "Votez Super-eroii, gata cu papusoii!".

Foto: Facebook/Uniunea Salvati Bucurestiul

Nicu State, candidatul la Primaria Targu Jiu de la Partidul Miscarea Liberala (PML), e poate unul dintre cei mai onesti candidati. El le spune franc cetatenilor ce astepta de la ei si intra-n lupta electorala cu sloganul "Asa e bine, sa ne ajutam unii... pe mine!".

Foto: Facebook/Partidul Miscarea Liberala

Radu Liviu este candidatul PSD la Primaria Caracal. Este cunoscut de localnici, de aceea, si-a ales sloganul: "Un caracalean pentru caracaleni".

Foto: Info Sud TV

Campania electorala capata accente ilare si la Cluj, unde candidatul PMP la Primarie apare in afisele din oras cu capul in jos intr-o incercare de a iesi cumva in evidenta. "Nu-s picat din cer, ci vad Clujul altfel", scrie pe afisul lui Gurzau.

Facebook/Adrian Gurzau

Campania sub lupa Episodul 2: In ce roluri au fost distribuiti candidatii din Capitala

Anca Preda vrea sa fie primar la Iasi. Candideaza ca independent si, daca e sa ne luam dupa afis, Preda vrea sa evoluam, dar sa ramanem pe loc. "Evolutie, nu schimbare" e sloganul cu care se prezinta in fata alegatorilor.

Foto: Facebook/Iulia Scutaru

In Mioveni, se pare ca unul dintre candidati ar vrea sa schimbe denumirea orasului sau cu sloganul "Mioveni, numele tau e Argentina". Mesajul apartine echipei care se ocupa de promovarera Argentinei Culcus pentru functia de primar al orasului Mioveni. Ea candideaza din partea Partidului pentru Arges si Muscel.

Foto: Facebook/Argentina Culcus

Campania s-a mutat pe Facebook: Sfinti, gafe si lipsa de strategie

"Votati Titus Jambon primar". Acest anunt si poza unui candidat pus pe treaba au impanzit retelele sociale. Titus Jambon are si un slogan mobilizator - "Oameni suntem si ne pricepem" - si un simbol politic inedit, o ingemanare intre o cheie franceza si cheia sol. Recent, Jambon a anuntat ca sustine si un candidat la Sectorul 1, pe Anton Belsug. Un nume predestinat pentru primarul celui mai bogat sector din Capitala.

Campania sub lupa Episodul 3: Ce ne transmit candidatii din Bucuresti

Chiar daca se potrivesc la fix in peisajul electoral, nici simpaticul Jambon, nici Belsug nu sunt candidati reali, ci niste personaje nascocite de internauti.

Foto: Facebook/Titus Jambon

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#afise amuzante alegeri locale, #afise candidati alegeri , #alegeri locale 2016