Daniela Cimpean, candidat PNL la presedintia CJ Sibiu: Vom dezvolta judetul Sibiu cu proiecte mari, fara culoare politica - Interviu

Joi, 02 Iunie 2016, ora 11:30
6341 citiri
Daniela Cimpean, candidat PNL la presedintia CJ Sibiu: Vom dezvolta judetul Sibiu cu proiecte mari, fara culoare politica - Interviu

PNL Sibiu puncteaza o premiera la alegerile locale din 5 iunie. Pentru prima data in istoria liberala de la Sibiu, prima pozitie a listei de candidati pentru Consiliul Judetean si propunerea liberalilor pentru presedintia administratiei judetene este ocupata de o doamna.

Daniela Cimpean este sibianca, are 42 de ani si este de meserie avocat. De zece ani este si consilier judetean, timp in care a fost presedinte al Comisiei de Cultura, Invatamant si Culte din cadrul Consiliului Judetean.

Daniela Cimpean vrea sa transforme judetul prin proiecte de anvergura de dezvoltare rurala, infrastructura si turism.

Sunteti candidatul PNL intr-un judet important din inima tarii. Cum credeti ca se vor pozitiona fortele politice dupa alegerile din 5 iunie?

Asa este, judetul Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute si indragite judete din tara. Este un judet atat cu valente istorice, cat si cu o puternica rezonanta dupa alegerea presedintelui Klaus Iohannis.

Misiunea PNL Sibiu, desi pare aparent usoara, nu e asa! Sibiul a dat presedintele Romaniei si toata lumea este cu ochii pe noi, sa vada ce vom face de acum incolo. PNL Sibiu trebuie sa fie mult mai riguros decat ceilalti competitori sau adversari.

Intelegem perfect asteptarile oamenilor de la noi si mesajul pe care l-au dat.

Politic, am impus in organizatie standarde de calitate si profesionalism. Electoral, am facut o echipa de oameni fara probleme penale, cu o selectie interna foarte dura. Intram asadar in aceasta competitie dupa o curatenie interna si evaluari foarte dure. Am convingerea ca aceste eforturi pe care le-am facut in organizatie se vor resimti.

Care sunt principalii dumneavoastra adversari in aceste alegeri?

In Sibiu situatia este mai speciala, avem deopotriva competitori si adversari.

Cu Forumul German, de exemplu, suntem intr-o competitie electorala acum dupa ce am fost parteneri in sustinerea domnului presedinte Iohannis. Cel mai bine plasat ar fi corect sa dea presedintele de Consiliu Judetean. Suntem insa avantajati in aceasta competitie pentru ca am facut in interior exact modificarile pe care oamenii le cautau si le asteptau de la politica. FDGR are emblema, noi avem multa munca, schimbari radicale in interior care fac performanta politica mai vizibila si mai apreciata.

In privinta PSD, lucrurile sunt clare. Suntem adversari si incompatibili. Diferentele sunt atat de clare in materie de calitate a oamenilor, integritate, profesionalism, incat am convingerea ca sibienii vor respinge clar si ferm lipsa de vointa politica a PSD de a se adapta la noile cerinte si asteptari ale alegatorilor.

In aceasta situatie, daca veti ajunge presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, cum veti colabora cu viitorii primari din partea formatiunilor politice cu care sunteti incompatibila?

Marile proiecte pentru judetul Sibiu nu au culoare politica. Sunt dispusa sa colaborez cu orice sef de institutie publica, de orice culoare politica in beneficiul judetului. Eu cred ca lupta electorala se incheie in data de 5 iunie, iar de luni toti vom trece la treaba. Consiliul Judetean Sibiu are nevoie de o noua viziune. Ca sa ne mearga cu adevarat mai bine este nevoie ca institutia Consiliului Judetean sa se transforme din una care doar cheltuie bani, in una care creeaza conditii sa se produca venituri pentru oameni.

Daca oamenii castiga mai bine, daca sunt firme mai multe, atunci si sumele care se strang la bugete vor fi mai mari, fara sa marim mereu taxele si impozitele. Consiliul Judetean, ca si primariile, trebuie sa devina investitori publici, care utilizeaza bani pentru a crea conditii pentru investitii private, sa creeze locuri de munca, sa produca mai multa prosperitate. Administratia publica sa faca mai mult decat sa lumineze noaptea strazile sau sa repare drumurile. Pentru a pune in practica aceasta viziune, strategia de dezvoltare trebuie sa fie pe termen lung, iar realizarea ei va dura mai mult decat un ciclu electoral.

Care va fi cea mai mare prioritate a dvs. daca veti fi aleasa in fruntea administratiei judetene? Care este primul proiect de anvergura pe care il veti propune colegilor dvs?

Sibiul are nevoie ca de aer de un nou spital! Prioritatea zero pentru noi toti este constructia unui nou spital clinic de urgenta, care sa permita, in interiorul unei singure cladiri, servicii medicale de calitate si controlul infectiilor. Voi urmari sa investim in sanatate, adica in infrastructura sanitara, in resursele umane si in calitatea serviciilor. Cred cu tarie ca un judet cu oameni sanatosi este un judet cu oameni vigurosi, energici si muncitori. Investitiile in sanatate favorizeaza direct cresterea economica.

In acest moment exista discrepante mari intre rural si urban la nivel national. Ce veti face pentru reducerea acestor diferente in judetul Sibiu?

Prin Consiliul Judetean se poate sprijini judetul pentru dezvoltare urbana si rurala. Ca sef de administratie judeteana voi sprijini toate primariile care demareaza investitii, dar voi si propune proiecte pentru crearea de locuri de munca. Principalele directii de actiune pentru dezvoltarea echilibrata a judetului pe care eu le propun sunt: facilitarea accesului localitatilor la consultanta pentru promovarea produselor locale, inclusiv prin parteneriat cu mediul academic din Sibiu si cu firme private, buna informare si consultanta pentru atragerea fondurilor europene in domeniul agricol sau neagricol, marketingul in strainatate si in tara si dezvoltarea infrastructurii pentru traseele turistice care pun in valoare traditiile si cultura sibiana.

Sibiul este un punct de atractie turistica atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. Cei mai multi, insa, se opresc in oras, o destinatie de top dupa anul 2007. Care va fi strategia de atragere a turistilor si in zonele mai putin vizitate de acestia?

Judetul Sibiu are un patrimoniu natural si cultural special, care poate contribui la dezvoltarea accelerata a judetului, in special in mediul rural. Avem resurse sa dezvoltam o serie de atractii si destinatii secundare, care sa convinga turistii sa petreaca mai mult timp in judetul Sibiu. Solutiile pentru organizarea unui turism de calitate in intregul judet sunt investitiile in promovarea valorilor culturale traditionale ale judetului, modernizarea infrastructurii turistice, de transport si a traseelor turistice rurale.

Principalele programe in dezvoltarea turismului in judet sunt crearea unei zone turistice Paltinis - Miercurea Sibiului, o zona turistica integrata de patru sezoane. Consiliul Judetean Sibiu se implica si in promovarea pe plan european a agroturismului si a pensiunilor din zona Marginimii Sibiului. Putem sa organizam zone de schi si turism montan in natura salbatica in masivul Fagaras - Balea, unde Consiliul Judetean trebuie sa sprijine investitii pentru amenajarea de parcari, pentru infrastructura, dar si pentru tratarea apelor uzate si gestiunea deseurilor. De asemenea, este obligatoriu sa introducem traseele turistice tematice, precum "traseul bisericilor fortificate", "traseul branzei din Marginimea Sibiului" si "traseul Mocanitei", care sa puna in valoare traditiile si cultura sibiana. Cred ca mocanita va deveni un brand al judetului, un magnet pentru turisti! Ii asigur pe voluntarii care muncesc zi si noapte la acest proiect ca vor gasi sprijin in administratia judeteana, daca eu voi ajunge presedintele Consiliului judetean Sibiu!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Daniela Cimpean PNL Sibiu, #Daniela Cimpean candidat Sibiu , #alegeri locale 2016