Fotoreportaj Votul in Berceni: "Nu am asteptari, doar speranta"; "Sa nu mai fure!"

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 14:29
4177 citiri
Fotoreportaj Votul in Berceni: "Nu am asteptari, doar speranta"; "Sa nu mai fure!"
Foto: Ziare.com

La sectiile din Berceni, primii alegatori s-au prezentat dis de dimineata. La o sectie votasera deja 10% din cei de pe liste pana la 9:30, a declarat pentru Ziare.com membra unei comisii care iesise la tigara.

La aceste alegeri membrii comisiilor, care aveau pana acum locuri amenajate pentru fumat in scolile unde se voteaza, trebuie sa iasa chiar afara din curte.

"Unde e lege nu-i tocmeala. Ne conformam si iesim prin rotatie", spune doamna.

Marea noutate a acestui scrutin - sistemul informatic de verificare a alegatorilor pe liste - merge "perfect", sustine hotarat o alta membra in comisie.

Cei care se prezinta la vot sunt gasiti imediat in sistem. De asemenea, apare notificare imediat ce un alegator de pe lista dintr-o sectie a votat in alta parte.

Schimbarea este bine primita si de votanti.

"E o idee buna. Cred ca se vor evita fraudele", "Merge mai repede", "Super, degajare, modernizare, e foarte bine", "Sa nu mai avem pe urma scandaluri" sunt cateva dintre remarcile alegatorilor care au stat de vorba cu corespondentul Ziare.com.

Se incalzeste afara, dar lumea continua sa vina la sectiile de pe langa Piata Sudului: de la batrani, unii chiar in carje, la parinti cu bebelusul in marsupiu, la tineri care merg preocupati cu castile in urechi.

Foto: Ziare.com

"Am venit sa-mi fac datoria, tre' sa ne facem datoria indiferent cine iese", spune Marcela, in varsta de 67 de ani, adaugand in schimb ca nu asteapta "mai nimic" de la viitorii edili.

Un tanar de 20 de ani se afla la al treilea scrutin, dupa ce a participat la alegerile prezidentiale si europarlamentare.

Sa reusim sa schimbam clasa politica. Sa aducem oameni noi, necorupti, sa nu fure!
Vladimir, 20 de ani, student

Un alt pensionar spune ca a venit "din simt civic", sa-si dea votul pentru cine crede ca merita. De la viitorul primar de sector asteapta sa aiba "aceleasi realizari ca si pana acum", iar de la Primaria Capitalei "mult mai mult".

Am vrut o schimbare la Capitala, o femeie, mi-au placut ideile ei. La sector am vrut un gospodar, dar nu doar in primii doi ani. Ca domnul Piedone asa a facut, pe urma numai de Tineretului s-a ocupat, pe noi ne-a cam uitat
Florentina Bogdan, 47 de ani, functionar

Campania a fost "slaba", spun multi, sau chiar "inexistenta". Dar fiecare s-a orientat din ce a vazut pe afise, la televizor sau pe Facebook.

Foto: Ziare.com

"Si o emisiune e suficienta sa-ti dai seama de oameni", spune Mariana, de 57 de ani, care lucreaza la un restaurant.

Am vazut cateva intalniri (la televizor - n.red.). Unii au lasat de dorit, nu i-am votat. Daca altora le place stilul lor, sa-i voteze. Nu lipsesc de la vot. Acum doua luni am avut si piciorul rupt, da' am zis ca si cu carje si tot vin
Maria Axinte, 70 de ani

Sorin, de 23 de ani, student, spune ca a urmarit "faptele in general, nu campania", ci "ce s-a realizat pana acum".

Votez pentru ca am dreptul sa o fac, s-au luptat multi pentru el si nu e un efort. (...) Sincer, nu am asteptari, doar speranta
Sorin, 23 de ani, student

Un pensionar iese de la vot spunandu-i revoltat politistului de la scoala ca ar trebui sa se ia masuri fata de cei care lasa mizerie intre blocuri.

Am venit sa votez cu drag, poate o fi mai bine. Ca orice roman. Eu stau la BIG si ce-i acolo, toti vand de toate, pe strada, abia mergi printre ei. Am facut sesizari, nu s-a luat nicio masura. Vreau sa vorbesc acum cu doamna Firea sa-i spun: Vino, draga, deghizata, cum facea Stefan cel Mare, sa vezi ce-i acolo! Treceti acolo tot, poate se aude. Saru-mana si-o zi buna! Sa ne-auda Dumnezeu!
Grigore Haret, 65 de ani

O tanara spune ca vrea la primarie oameni care sa conduca orasul si sectorul "ca pe gospodaria lor".

Daca nu-mi convine ceva, vreau sa stiu ca am votat, ca am contribuit si eu
Raluca, 26 de ani, angajata in resurse umane

Foto: Ziare.com

Multi spun ca vor "sa se schimbe ceva", "mai multa preocupare" si "sa nu mai fure, in primul rand".

Nu sa vina toti la cascaval si pentru noi doar o spoiala. Cand ii aresteaza, lumea urla ca au facut, au facut. Dle, da' trebuie sa faca. Deja ma irita cand ii vad, cand ii aud. Eu am votat independenti, sa speram ca sunt mai verticali. Vrem s-o ducem mai bine, sa avem unde munci, sa avem siguranta zilei de maine, asta ne doare. Am ajuns sa regretam vremurile trecute. Vedem ca am muncit degeaba
Mihai Mirosniceanu, 53 de ani, economist

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alegeri locale 2016 Bucuresti , #alegeri locale 2016