Lupul isi schimba parul, dar naravul ba: Reforma PSD nu include si firmele de casa

Duminica, 01 Mai 2016, ora 14:14
5248 citiri
Lupul isi schimba parul, dar naravul ba: Reforma PSD nu include si firmele de casa
Foto: Arhiva Ziare.com

E greu sa scapi de vechile obiceiuri, iar cand s-au dovedit tactici eficiente de atragere de voturi parca nici nu-ti prea vine sa te debarasezi de ele.

Astfel, cu cat ne apropiem mai mult de alegerile locale, prima batalie electorala din acest an, cu atat intentiile de reforme anuntate de marile partide la sfarsitul anului trecut dispar. Astazi, studiu de caz PSD.

Poate va mai aduceti aminte scandalul din primavara lui 2014 cand Victor Ponta si Daciana Sarbu faceau celei din urma campanie pentru europarlamentare oferind consultatii oftalmologice gratuite la sediile PSD din diferite judete.

Aceasta "mita electorala" inca se practica in Corabia, judetul Olt. Cetatenii de aici au primit o invitatie de acest gen din partea social-democratilor, in Saptamana Patimilor.

Un cititor Ziare.com ne-a semnalat faptul ca PSD a organizat, la sediul sau din aceasta localitate, pe 27 aprilie, consultatii oftalmologice gratuite, dar si masurarea tensiunii arteriale.

Invitatia primita de fiecare locuitor din Corabia incepe cu mesajul "Din grija pentru ochii tai".

Sursa: Cititor Ziare.com

Actiunea a fost coordonata de Iulia Dima, presedintele organizatiei de femei a PSD Corabia.

"La aceste consultatii au venit numerosi cetateni din orasul nostru, care au fost incantati de aceasta initiativa, deoarece au reusit sa-si faca un control oftalmologic gratuit si au aflat mai multe in privinta problemelor de sanatate ale ochilor", se arata in mesajul postat pe reteaua de socializare.

Firma Lent Optik, un vechi client al partidelor

Ca social-democratii aplica aceleasi trucuri nu ne mira, insa semne de intrebare ridica faptul ca aceeasi firma este folosita de PSD pentru consulturile oftalmologice de ani de zile, in zeci de judete.

Si la Corabia tot firma Lent Optik este cea ai carei "specialisti din Bucuresti cu aparatura de ultima generatie" vin sa le ofere controlul gratuit cetatenilor, "existand si posibilitatea achizitionarii de ochelari corespunzatori".

De ce nu se schimba partidele politice romanesti?

In 2014, Daciana Sarbu avea grija de ochii alegatorilor tot cu Lent Optik in mai multe judete, printre care Sibiu si Targu Jiu, iar tarasenia s-a repetat si cand sotul sau, Victor Ponta, a candidat la prezidentiale.

Consultatii oftalmologice gratuite de la Daciana Sarbu in campanie. Firma, vechi client al partidelor

PSD, campanie in Sibiu: Ofera consultatii oftalmologice gratuite

Iar semnele de intrebare mari se ridica atunci cand vedem ca Lent Optik a colaborat in trecut si cu fostul PDL. Cugir, Baia Mare, Suceava, Radauti, Falticeni, Siret, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei - sunt doar cateva din locurile unde au fost acordate consultatii oftalmologice gratuite, sub egida democrat-liberalilor de atunci.

Asa ca oricat s-ar reforma cu vorba partidele, in lunile de dinainte de alegeri mereu le vom vedea adevaratul narav, uitandu-ne nu doar la candidati, dar si la contractorii cu care se inhaiteaza.

C.P.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD consultatii oftalmologice, #PSD consultatii gratuite , #alegeri locale 2016