Ne alegem primarii: Nume surpriza printre favoritii la primariile de sector din Bucuresti - sondaj IRES

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 07:10
8796 citiri
Ne alegem primarii: Nume surpriza printre favoritii la primariile de sector din Bucuresti - sondaj IRES
Foto: Arhiva Ziare.com

Surprize in cele mai recente sondaje IRES, date publicitatii cu doar cateva zile inainte de alegerile de duminica. In Capitala, am putea avea doi independenti la primariile de sector.

In plus, trei edili care sunt deja in functie - Robert Negoita, Daniel Baluta si Marian Vanghelie - ar putea obtine un nou mandat, conform sondajelor IRES realizate la comanda Digi 24 si citate de News.ro.

Afla si cine e favorit pentru a prelua Primaria Capitalei, conform sondajului IRES

La sectorul 1, pentru fotoliul de primar pe primele trei locuri sunt clasati: Dan Tudorache (PSD+UNPR) -22%, Alexandru Nazare -16% si Clotilde Armand (USB) -12%. Pentru Consiliul Local, primele formatiuni politice sunt PSD+UNPR -24%, PNL -20% si USB -12%.

Pentru postul de primar la sectorul 2, cele mai mari sanse le au Dumitru Pelican (PER) -16%, Dan Cristian Popescu (PNL) -13% si Mugur-Mihai Toader (PSD) -13%. La Consiliul Local cel mai bine plasati sunt PSD+UNPR-25%, PNL-14% si USB-8%.

In sectorul 3, Robert Negoita (PSD+UNPR) are sanse ca fie reconfirmat primar cu 55% din optiuni, urmat de Cristina Pocora (PNL) -5% si Roxana Wring (USB) -4%. Pentru Consiliul Local cele mai multe optiuni ar putea merge catre PSD+UNPR -35%, PNL -12% si USB -7%.

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Baluta (PSD+UNPR) este cotat la 19% din optiuni, urmat de Razvan Sava (PNL) -13% si Ovidiu Zara (Miscarea Liberala) -7%. Primele trei partide in optiunile pentru consiliul local sunt PSD+UNPR-21%, PNL-18% si USB-9%.

In sectorul 5, conduce in optiunile alegatorilor Marian Vanghelie (PDS) -15%, secondat de Ovidiu Raetchi (PNL) -12% si Daniel Florea (PSF+UNPR) -11%. Viitorul consiliu local va fi dominat de PSD+UNPR -23% si PNL -18%, insa o pondere de 9% din voturi va merge catre candidati independenti.

Tot un independent, Stefan Florescu, este pe primul loc pentru postul de primar al sectorului 6, cu 18% din optiuni. El este urmat de Gabriel Mutu (PSD) -14% si Stefan Enache (PMP) -6%. Pentru Consiliul Local, cea mai mare parte a optiunilor vor merge catre PSD+UNPR -21%, PNL -15% si USB -6%.

Sondajele pentru fiecare sector au fost realizate in ultima decada a lunii mai si au o marja de eroare de 3%. In rezultate sunt incluse si procentele indecisilor, ale absenteistilor si ale celor care nu au dat un raspuns la intrebarea legata de intentiile lor de vot.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sondaj alegeri Bucuresti, #alegeri locale sectoare Bucuresti, #sondaj IRES alegeri, #alegeri 5 iunie vot , #alegeri locale 2016