Rasturnare de situatie in ALDE: Laura Chiriac vrea sa fie consilier local, partidul ii retrage sprijinul

Marti, 14 Iunie 2016, ora 20:38
6986 citiri
Rasturnare de situatie in ALDE: Laura Chiriac vrea sa fie consilier local, partidul ii retrage sprijinul
Foto: Facebook/Laura Chiriac

Laura Chiriac, candidatul ALDE la Primaria Sectorului 1, care a semnat in urma cu o saptamana ca renunta la mandatul de consilier pe care il castigase, la solicitatea partidului, spune a fost chemata la Biroul electoral al Sectorului 1, unde i-a fost inmanat mandatul de consilier.

Ea aminteste, intr-o postare pe Facebook, ca semnase renuntarea la mandatul de consilier "la solicitarea expresa" a structurilor de conducere ale ALDE, care, "probabil in graba pentru rezolvarea" cazului sau, a omis sa respecte procedura legala. Laura Chiriac sustine ca este responsabilitatea sa legitima sa isi exercite atributiile de consilier local.

"Domnul presedinte al biroului electoral de circumscriptie mi-a adus la cunostinta faptul ca a respins cererea semnata de mine, prin care am renuntat la mandatul obtinut in urma alegerilor locale din 5 iunie. Dupa cum am anuntat public, am precizat si in fata reprezentantilor biroului electoral ca renuntarea la mandat a fost semnata la solicitarea expresa a structurilor de conducere ale Aliantei Liberalilor si Democratilor Sector 1, partidul sub culorile caruia am candidat!

Probabil ca in graba pentru rezolvarea cazului meu, partidul a omis sa respecte procedura legala. Consider ca este responsabilitatea mea legitima sa-mi exercit atributiile in calitate de consilier local. Si va asigur ca eliminarea mea din acest consiliu va fi doar rodul unei noi strategii de partid!", a scris Laura Chiriac pe Facebook.

La randul sau, presedintele ALDE Bucuresti, senatorul Daniel Barbu, a precizat, pentru News.ro, ca Laura Chiriac inca nu a devenit consilier local. "Doamna Chiriac si-a preluat doar certificatul mandatului de consilier, dar mandatul nu a fost inca validat. Validarea se face in prima sedinta a Consiliului Local al Sectorului 1", a declarat Barbu.

El a adaugat ca ALDE va trimite scrisoarea prin care informeaza ca Laurei Chiriac i-a fost retras sprijinul politic astfel ca aceasta isi va pierde mandatul in favoarea altui candidat de pe lista ALDE.

Laura Chiriac, candidatul ALDE la Primaria Sectorului 1, anunta, in 7 iunie, ca a doua zi dupa alegerile locale a fost chemata la partid si i-au fost puse in fata documentele pentru renuntarea la mandatul de consilier local pe care l-ar fi obtinut. Ea anunta ca se retrage din functiile detinute in ALDE, spunand ca le ureaza succes colegilor sai de la Sectorul 1.

Copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, spunea tot atunci ca decizia Laurei Chiriac de a demisiona din partid este fireasca in conditiile in care aceasta ar fi avut "un comportament lipsit de decenta" in campania electorala. Tariceanu sustinea ca, in lipsa acestei demisii, Laurei Chiriac i s-ar fi retras sprijinul politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Laura Chiriac consilier local, #Laura Chiriac mandat consilier , #alegeri locale 2016