Ziare.com

Alegeri parlamentare Activitati interzise in ziua scrutinului

Sambata, 29 Noiembrie 2008, ora 18:37

   

Alegeri parlamentare Activitati interzise in ziua scrutinului
BEC a adoptat, pe 17 noiembrie, o decizie potrivit careia in ziua alegerilor parlamentare, in zona de protectie a sectiilor de votare sunt interzise referendumurile, activitatile cultural-artistice si sportive, precum si difuzarea de materiale publicitare.

In ziua scrutinului pot efectua sondaje de opinie la iesirea de la urne doar institutele de sondare a opiniei publice acreditate de BEC, prin decizie, insa in ziua votarii este interzisa prezentarea sondajelor realizate la iesirea de la urne inainte de inchiderea sectiilor de votare.

Totodata, pe durata votarii se interzice membrilor birourilor electorale si persoanelor acreditate sa poarte ecusoane, insigne sau alte insemne de propaganda electorala.

Ca si la alegerile locale din iunie, BEC interzice alegatorilor sa fotografieze votul. Sectiile de votare sunt obligate sa afiseze la intrare ca fotografierea sau filmarea buletinelor de vot este interzisa.

BEC a adoptat si o hotarare prin care presedintii birourilor electorale sunt obligati sa inlature materialele electorale la finalul campaniei electorale din si de pe cladirea in care se afla sectia de votare.

In caz contrar, acestia sunt sanctionati cu amenda de la 1.000 la 2.500 de lei, in conformitate cu articolul 50, litera f din Legea 35/2008.

Citeste mai multe despre alegeri parlamentare 2008 reguli interzis
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor