Ziare.com

Alegeri parlamentare Detinutii din Ploiesti, lasati fara urna mobila

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 18:13

   

Alegeri parlamentare Detinutii din Ploiesti, lasati fara urna mobila
Cei peste 100 de detinuti de la Penitenciarul din Ploiesti care aveau drept de vot la alegerile parlamentare de duminica nu au putut vota din cauza ca nu le-a fost adusa urna mobila.

Despre acest incident, reprezentantii Biroului Electoral Judetean spun ca nu au stiut nimic, informeaza NewsIn.

Din cele aproximativ 500 de persoane incarcerate la Penitenciarul din Ploiesti, 150 au drept de vot, dar numai 109, care locuiesc in Ploiesti, puteau vota la alegerile de duminica. Apartinatorii acestora sustin ca au intocmit cereri pentru urna mobila, insa aceasta nu a ajuns la sediul Penitenciarului.

"Am facut toate demersurile necesare in acest sens, dar nu am primit nicio lamurire. Spre deosebire de alegerile precedente, cand procesul de votare se termina la noi inca de la primele ore, acum, din cauza neprezentarii urnelor mobile, niciun detinut nu si-a putut exprima votul" a declarat Valentin Lupu, directorul Penitenciarului Ploiesti.

Potrivit legii electorale, la alegerile din 30 noiembrie au drept de vot doar detinutii care au domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla locul de detentie. Nici fotbalistii de la CSM FC Ploiesti nu au putut vota duminica, deoarece s-au aflat in deplasare la Tulcea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor