Cristian Preda: PD-L nu va avea o majoritate parlamentara dupa alegeri

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 17:18
3217 citiri
Cristian Preda: PD-L nu va avea o majoritate parlamentara dupa alegeri
foto: Presidency.ro

Consilierul prezidential Cristian Preda a declarat, marti, ca in proportie de 98%, PD-L nu va putea sa aiba singur o majoritate parlamentara dupa alegerile de la 30 noiembrie.

Preda a estimat ca pozitia PD-L este destul de dificila in raport cu cea a omologilor lor din Partidul Popular European, deoarece acest partid trebuie sa-si construiasca o identitate proprie in contextul unei "cartelizari" puternice a partidelor impotriva sa, informeaza NewsIn.

In plus, situatia este ingreunata si mai mult de faptul ca sansele ca PD-L sa obtina o majoritate care sa-i permita sa guverneze singur sunt foarte reduse.

"PD-L este departe de a fi pe pozitia privilegiata de care se bucura popularii europeni. PD-L functioneaza in cadrul unei cartelizari semnificative a adversarilor politici de cand PD a fost dat afara de la guvernare, iar presedintele Traian Basescu a fost suspendat. In proportie de 98%, nu va avea majoritate dupa alegeri, iar identitatea sa se construieste sub presiunea cartelizarii", a spus Preda.

"Ar fi fost bine daca domnul Preda ne-ar fi dat o solutie miraculoasa pentru decartelizarea adversarilor nostri", a afirmat, la randul sau, Valeriu Stoica, moderatorul dezbaterii "Politica, politicienii si intelectualii", ce a marcat lansarea oficiala a Institutului de Studii Populare (ISP), care isi propune solidarizarea intelectualilor de dreapta intr-un laborator de idei pentru politicienii de orientare liberala si conservatoare.

Mesajul presedintelui pentru ISP

Preda a dat citire si mesajului presedintelui Basescu prilejuit de aparitia Institutului. "Institutul de Studii Populare poate profita de faptul ca optiunea intelectualilor din Romania s-a orientat spre dreapta, invers fata de alte tari, ca urmare a experientei traumatizante a comunismului.

Conversia majoritatii oamenilor de la stanga la dreapta a fost mai usoara decat conversia unor politicieni de la extrema stanga la ideile stangii democratice. Mai greu a fost cu bolsevicii convinsi care nu s-au putut transforma in oameni moderati de stanga", se arata in mesajul sefului statului.

ISP este condus de Valeriu Stoica si de Andrei Taranu, director executiv, iar presedinte al Consiliului Academic este politologul Vladimir Tismaneanu. In Consiliu au fost invitati si politologi straini precum Roger Scruton si Tom Gallagher.

La lansarea oficiala au participat si membri ai conducerii PD-L precum Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Anca Boagiu sau Gheorghe Flutur, dar si secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda, #PDL, #obtine, #imposibil, #majoritate, #parlamentare , #alegeri parlamentare 2008