Dumnezeu, agent electoral (Video)

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 23:49
4404 citiri
Dumnezeu, agent electoral (Video)

Va mai amintiti de alegerile locale cand candidatul PSD la primaria Aradului isi facuse afisul de campanie dupa imaginea Cinei cea de Taina? Ca nimic nu mai ramane sfant in campania electorala ne-am obisnuit deja.

Nu e vorba numai de bataile si pumnii care au inceput deja sa curga intre staff-urile de campanie ale diferitilor candidati. Dar, ceea ce este mai grav, numele Domnului apare din ce in ce mai des pe buzele candidatilor. Cu voie de la partid, fireste.

Potrivit Legii uninominalului, "semnele electorale nu pot reproduce simbolurile nationale ale statului roman (...) sau ale cultelor religioase".

Cum legea respectiva nu defineste clar notiunea de "semn electoral", orice icoana pe afisele electorale, orice folosire a religiei in campanie poate fi considerata ilegala.

Cel mai renumit exemplu, care in ultimele zile a aparut pe mai toate blogurile jurnalistilor, este cel al peremistei Petrica Rada, candidata in sectorul 1, colegiul 3, care si-a facut un clip electoral sub forma de rugaciune.

"Doamne Dumnezeule, va veni oare vreodata ziua cand Iti vei intoarce iarasi fata catre napastuitii acestui neam, facandu-i sa Te iubeasca si sa creada si mai mult in maretia Ta? Primeste, Doamne si cantul meu ce se inalta spre bolta cerului si da la toata lumea dupa voia intelepciunii Tale.

Si daca ruga noastra nu va fi indeplinita, Iti multumim, Doamne, macar ca ne-ai ascultat", afirma candidata, imbracata intr-un costumas roz. Si ca si cum Dumnezeu nu ar fi fost suficient de "implicat" in campania electorala a respective, imaginile femeii sunt alternate cu cea in care Iisus este rastignit pe cruce.

O icoana este si "accesoriul" preferat de candidatul PNGCD in colegiul 8 din Bucuresti. Viorel Virgil Tudorache, candidat pentru Camera Deputatilor, si-a facut afisul de campanie cu Gigi Becali si... o icoana.

Potrivit stirilocale.ro intr-un ghid de campanie electorala distribuit social-democratilor clujeni se arata ca, printre altele, este nevoie de "targetarea continua a pensionarilor/batranilor prin tehnici de discurs cald, intelegator, cu apel la Dumnezeu, cu deschidere spre problemele reale ale acestora", nefiind permise atacurile la adresa liderului PD-L, Emil Boc, sau cu referire la viata personala a contracandidatilor.

Sorina Placinta, candidata democrat liberalilor vranceni pentru Senat afirma, in prezentarea sa: "In viata ma tem doar de Dumnezeu si de singuratate. Cel mai mult imi doresc sa ma iubeasca Dumnezeu si sa-mi dea puterea sa fac mai multe pentru oameni".

Paul Tudor, membru PNL Mehedinti si candidat la Senat in Colegiul Uninominal 1, incearca sa-i convinga pe votanti ca el este "omul de care aveti nevoie", "eu sunt Paul Tudor, omul care sfinteste locul" in timp ce melodia din fundalul unuia dintre clipurile sale electorale incheie cu "iar deasupra mea, doar Dumnezeu va sta".

Ziare.com va invita la dezbatere: Ce credeti despre utilizarea insemnelor religioase in campania electorala?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#religie, #campanie electorala, #Dumnezeu, #insemne religioase, #alegeri parlamentare 2008 , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Cuviosul COZMÎNCĂ ,cadistrul PSD fost comunist notoriu care a hulit numele domnului ZACE printre sifinţi în BISERICA pe care a ctitorit-o

LIVE ÎN 00:03:47

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 3 de minute

Notifică-mă