Geoana cere inghetarea salariilor si pensiilor parlamentarilor

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 13:56
1252 citiri
Geoana cere inghetarea salariilor si pensiilor parlamentarilor

Unul din primele lucruri pe care ar trebui sa le faca viitorul guvern ar fi inghetarea pensiilor si salariilor parlamentarilor de la 1 ianuarie 2009, a declarat, sambata la Roman, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Viitorul Parlament are obligatia sa dea un exemplu de autostapanire a propriilor sale cheltuieli in aceasta perioada de criza", a declarat liderul social-democrat, adaugand ca primul exemplu de economisire trebuie dat de Guvern, prin reducerea numarului de agentii si cheltuirea riguroasa a fondurilor bugetare.

Geoana le-a propus apoi viitorilor parlamentari un set de masuri prin care sa fie facute economii: inghetarea salariilor si pensiilor parlamentarilor in urmatorii doi ani incepand cu 1 ianuarie 2009, gratuitatea transportului aerian sa fie strict pe ruta colegiu-Bucuresti, nu pe toate destinatiile nationale ca pana acum, renuntarea la indemnizatia de sedinta, eliminarea optiunii privind cazarea in Bucuresti.

Geoana mai propune si reducerea sumelor aferente functionarii cabinetelor parlamentare cu 30%, reducerea cu 50% a sumelor pentru convorbirile telefonice si unificarea serviciilor administrative ale Senatului si Camerei Deputatilor.

"Trebuie sa le spunem romanilor ca perioada urmatoare nu va fi usoara", a mai spus el, aratand ca economiile bugetare sunt obligatorii pe timpul crizei economice.

Declaratiile presedintelui PSD vin in conditiile in care el insusi nu a clarificat public situatia locativa. RA-APPS i-a trimis o notificare pentru eliberarea locuintei in cursul verii, ocazie cu care liderul social-democrat a promis ca va parasi casa pana la alegerile parlamentare.

"O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija. Nu o sa ma prinda campania in aceeasi casa, nu va dau eu placerea asta. Ma usuca la buzunar noua chirie", declara Geoana, la sfarsitul lunii iulie.

Pe de alta parte, Camera Deputatilor si-a anuntat deja intentia unor cheltuieli suplimentare pentru anul viitor. Astfel, Camera doreste sa cumpere 50 de autoturisme de oras cu tractiune integrala, valoarea estimata a contractului fiind intre 8 si 10 milioane lei (2,1- 2,6 milioane euro), potrivit anuntului de intentie publicat, vineri, pe sistemul electronic de achizitii publice.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 5 februarie 2009. La sfarsitul lunii octombrie, senatorii au eliminat din bugetul pe 2009 achizitia a 140 de autoturisme pentru circumscriptii, cu promisiunea ca aceasta va fi inclusa in prima rectificare bugetara a anului viitor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Geoana, #inghetarea, #salariilor, #parlamentarilor , #alegeri parlamentare 2008