In ultima zi de campanie, Ion Iliescu a tinut o lectie despre crestinism

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 15:38
2081 citiri
In ultima zi de campanie, Ion Iliescu a tinut o lectie despre crestinism

Daca presedintele Traian Basescu a facut referire, joi seara, la mortii din decembrie 1989 pentru a-i stimula pe romani sa participe la vot, Ion Iliescu s-a aruncat, vineri, in timpul unui miting electoral, si mai departe in istorie, luandu-si ca aliati pe ... primii crestini.

Dupa ce a subliniat ca "din punct de vedere al limpezirilor ideologice" doar doua partide corespund "evolutiei in lume a gandirii politice, economice si sociale: liberalii si social-democratii", Ion Iliescu a explicat care este diferenta dintre acestea.

"Liberalii au reprezentat si reprezinta interesele categoriei avute. Ei nici macar nu isi contesta aceasta origine si acest profil", a spus Iliescu intrerupt fiind de huiduielile adresate liberalilor de participantii la mitingul electoral organizat la Giurgiu.

"Sunt reprezentantii capitalului, ai oamenilor cu averi, cu situatie materiala buna si au si filozofia lor. Ca o societate ca sa prospere, trebuie sa creasca o categorie de oameni bogati, care sa traga la remorca lor intreaga societate", a continuat fostul presedinte al statului, precizand ca "social-democratia s-a nascut ca replica la aceasta ideologie, cautand sa promoveze ideile unei societati mai drepte, mai bune, mai echitabile, in care sa se creeze sanse egale pentru toti".

In acel moment, discursul liderului de onoare al PSD a luat o turnura neasteptata.

"De ce crestinismul a avut succes in randul oamenilor saraci? Pentru ca pentru prima data in istoria omenirii, un om a spus ca macar in fata lui Dumnezeu si in fata mortii toti suntem egali", a afirmat Ion Iliescu in uralele simpatizatilor.

"Si la vremea lor, primii crestini au avut de suferit. In timpul Imperiului Roman erau surghiuniti, erau macelariti, erau in pericol", a continuat presedintele de onoare al PSD, explicand ca succesul pe care l-a avut crestinismul s-a datorat ideii "ca toti oamenii sa fie egali in perioada sclavagismului, cand unii erau sclavi si altii erau stapani de sclavi".

"Sarea si piperul vietii il dau cei ce muncesc si produc", a incheiat scurta lectie de istorie liderul social-democrat, in aplauzele frenetice ale simpatizantilor prezenti la miting.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a intalnit, vineri, la Teatrul Valah din municipiul Giurgiu, cu cateva sute de alegatori, cu ocazia lansarii candidatilor PSD+PC din judetul Giurgiu.

Cu aceasta ocazie, a fost oferit un spectacol in care au fost invitati Marcel Pavel, Adrian Minune, Ionut Dolanescu.

Si candidatul PSD+PC Madalin Voicu in Giurgiu a sustinut cu aceasta ocazie un recital. "Am ales pentru acest moment o melodie lautareasca si m-as bucura daca giurgiuvenii vor alege sa iasa duminica la vot", a declarat Madalin Voicu.

Investitii in infrastructura, pensii si salarii mai mari si construirea de locuinte sociale sunt doar cateva dintre obiectivele de care Alianta PSD+PC a promis ca se va ocupa atunci cand va ajunge la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Ion Iliescu, #alegeri parlamentare 2008, #crestinism , #alegeri parlamentare 2008