IPP indeamna populatia sa participe la vot duminica

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 13:33
698 citiri
IPP indeamna populatia sa participe la vot duminica
Foto: apflux.md

IPP face un apel catre populatie sa participe la vot, in ciuda deficientelor semnalate in campanie.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) adreseaza un apel catre cetatenii romani sa isi exercite dreptul la vot, desi considera actualul sistem electoral ca fiind imperfect si campania electorala de o calitate extrem de slaba, informeaza un comunicat al IPP.

IPP motiveaza ca face acest apel ca urmare a previzionatei intentii in scadere a populatiei de a participa la votul pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie in comparatie cu scrutinele anterioare.

IPP enumera si o serie de nemultumiri ale romanilor pe care le-a semnalat in timpul campanii electorale.

Astfel, principalele nemultiumiri se refera la ingradirea posibilitatii de a vota in afara localitatii de domiciliu, dar si la data aleasa pentru scrutin, inainte de Ziua Nationala.

Institutul pentru Politici Publice sustine ca populatia ar putea absenta de la vot si din cauza campaniei electorale "de o calitate slaba".

"Mesajele din campania electorala- un balci cu batai, manele, rugaciuni pentru candidati si promisiuni care nu au nicio legatura cu mandatul de parlamentar (...) Conducerea partidelor a permis acest lucru, preferand sa minta electoratul cu promisiuni imposibil de pus in practica", se arata in comunicatul IPP.

De asemenea, IPP critica si masurile de organizare desfasurate de autoritati pentru scrutinul din 30 noiembrie, amintind de disputa privind sistemul electronic de inregistrare a voturilor.

Nu in ultimul rand, IPP considera ca lipsa unei informari corecte a electoratului cu privire la efectele actualului sistem electoral asupra procedurii de selectie a candidatilor-invingatori "a contribuit masiv la erodarea increderii - si asa fragile - intr-o solutie care pare acum sortita esecului".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#IPP, #Institutul Politici Publice, #alegeri 2008, #indemn catre populatie , #alegeri parlamentare 2008