Iuliu Winkler: Fac un apel catre toti secuii sa voteze UDMR

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 21:53
1649 citiri
Iuliu Winkler: Fac un apel catre toti secuii sa voteze UDMR

presedintele Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler a facut un apel catre toti secuii sa mearga la vot duminica si sa puna stampila pe UDMR, precizand ca fiecare vot dat in Tinutul Secuiesc unui candidat independent diminueaza sansele comunitatilor maghiare din diaspora de a fi reprezentate in Parlament.

"Fac un apel catre toti secuii sa participe la alegerile din 30 noiembrie si sa voteze cu UDMR. Maghiarimea din judetul Hunedoara, din diaspora, poate fi reprezentata in Parlament numai daca pe plan national UDMR va aduna cat mai multe voturi. Pe aceasta cale, reinnoim apelul catre maghiarii din Secuime sa nu ne ia sansa de a avea reprezentare parlamentara", le-a transmis Iuliu Winkler alegatorilor din Tinutul Secuiesc.

El a mai vorbit despre unitatea si solidaritatea care caracterizeaza comunitatea maghiara din Hunedoara, ca si din intreaga diaspora din sudul Ardealului, despre faptul ca acestea sunt pastratoare ale traditiilor si a mostenirii istorice maghiare in Transilvania.

"Acum nu este timpul dezbinarii, unitatea si solidaritatea sunt inca la moda!", a subliniat Iuliu Winkler.

El a reamintit faptul ca secuii veniti, cu zeci de ani in urma, la munca in Valea Jiului sau la Hunedoara si Calan, au gasit aici o comunitate maghiara primitoare.

Inchiderea festiva a campaniei, desfasurata la Sala Sporturilor "Constructorul" din municipiul Hunedoara, a avut loc in prezenta a aproximativ 700 de persoane. Seria discursurilor electorale a fost deschisa de seful de campanie al UDMR, Takacs Csaba, urmat de Iuliu Winkler, si apoi de o parte din candidati, printre care s-a numarat si ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Borbely Karoly, candidat pentru Camera Deputatilor in Colegiul Hunedoara.

Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
39 de laureați ai Premiului Nobel au semnat o scrisoare deschisă împotriva regimului lui Vladimir Putin. Oameni de știință, economiști și scriitori au cerut liderilor mondiali să...
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
#Iuliu Winkler, #apel, #secuime, #vot, #alegeri, #UDMR , #alegeri parlamentare 2008