Liderii-locomotiva ai partidelor incep manevrele prin tara

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 13:10
1322 citiri
Liderii-locomotiva ai partidelor incep manevrele prin tara
Arhiva

Votul uninominal a schimbat strategiile de campanie ale principalelor partide politice, care renunta la ideea mitingurilor electorale de amploare, inlocuindu-le prin discutii directe cu alegatorii.

In plus, partidele vor miza mult pe prezenta liderilor-locomotiva in cat mai multe colegii, chiar daca acestia nu candideaza la alegerile din 30 noiembrie, informeaza Newsin.

PD-L: Cine va reusi prin contact om la om, va castiga alegerile

Astfel, Emil Boc, liderul PD-L si coordonatorul campaniei electorale a democrat-liberalilor, afirma ca strategia de campanie a PD-L este "una simpla, de bun-simt si pe care o stie orice activist PD-L": prezenta in randul alegatorilor, contactul direct cu acestia.

"In primul rand le vom cumpara fiecarui candidat doua perechi de pantofi pingeliti cu care vor trebui sa bata, de doua-trei ori, colegiile uninominale pe care le au. Cine va reusi prin contact om la om, va castiga alegerile", a spus Emil Boc.

El estimeaza ca "marii politicieni" care cred ca doar prezenta la televizor le va aduce voturi in urna vor avea mari surprize in 30 noiembrie.

Un alt atu ar fi acela ca PD-L are cativa lideri nationali importanti care nu candideaza: Theodor Stolojan, Emil Boc, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur. "Vor fi scosi la inaintare peste tot in tara", a mai declarat Boc.

PSD: Ion Iliescu, asteptat de majoritatea filialelor

Liderii PSD sustin ca nu vor merge pe un mesaj negativ la adresa adversarilor, ci vor incerca sa se prezinte pe ei ca partid al solutiilor si stabilitatii politice. "PD-L este partidul lipitoare, iar PNL este partid de incompetenti" este insa unul din mesajele pe care staff-ul central il recomanda candidatilor PSD.

Strategia de campanie a PSD prevede mesaje diferite ale candidatilor, in functie de colegiile in care se prezinta. Astfel, daca in orase, pesedistii sunt indemnati sa promita autostrazi, scoli, echitate sociala, in mediul rural, discursul se schimba: taranii au nevoie de agricultura performanta, locuri de munca, facilitati pentru copii lor.

Nu lipsesc nici recomandari pentru modul in care sa fie facute afise, pentru comportamentul de campanie, chiar daca fiecare filiala are libertate aproape totala in a-si particulariza mesajul.

De exemplu, in Transilvania afisele si materialele nu vor abuza de rosul social-democrat pentru ca e asociat cu comunismul, iar mesajul va fi unul care sa vorbeasca despre dezvoltare si probleme ce tin de regiune.

Din arsenalul pentru alegeri al pesedistilor nu vor lipsi campania " din usa-n usa", periplul liderilor importanti in filiale, nici adunarile publice si concertele.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este asteptat de PSD Bucuresti la ceremonia de prezentare a candidatilor programata spre sfarsitul saptamanii dar are invitatii de la majoritatea organizatiilor, astfel ca va avea un program incarcat in aceasta campanie batand la picior colegii din Prahova, Buzau, Vaslui sau Ilfov.

PNL mizeaza pe intalniri tematice cu diferite categorii profesionale

PNL a adaptat campania electorala la scrutinul uninominal prin descentralizare, pe principiul ca fiecare colegiu are specificul sau, filialele isi pregatesc strategii adaptate zonei, devenind foarte greu sa existe recomadari punctuale trasate de la centru.

Liderii marcanti ai partidului, in frunte cu presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, vor participa la evenimente de lansare a candidatilor locali. De altfel, potrivit liderilor PNL, premierul si-a anuntat disponibilitatea de a actiona ca o locomotiva a partidului si de a lua parte la cat mai multe evenimente locale, in masura in care timpul ii permite.

Principala strategie a PNL este prezenta permanenta a candidatului in colegiu, precum si organizarea la nivel local de intalniri cu categorii speciale - profesori, medici.

Un rol foarte important le revine reprezentantilor locali ai PNL in teritoriu, cei care vor coordona campania la nivelul localitatilor fiind primarii, viceprimarii si consilierii locali ai formatiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ion Iliescu, #Calin Popescu Tariceanu, #Emil Boc, #campanie, #lideri, #filiale , #alegeri parlamentare 2008