Liderii PD-L sustin ca nu au inceput negocierile (Video)

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 10:51
1756 citiri
Liderii PD-L sustin ca nu au inceput negocierile (Video)

Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Valeriu Stoica si Vasile Blaga au negat ca ar fi inceput sa poarte negocieri pentru formarea Guvernului, conducerea PD-L intrunindu-se, miercuri dimineata, la sediul partidului.

Gheorghe Flutur a negat existenta vreunei negocieri cu unul din partidele parlamentare precizand ca fotografiile aparute in presa referitoare la o intalnire a unor fruntasi PD-L cu presedintele PSD Mircea Geoana, la un restaurant bucurestean, reprezinta pure speculatii.

"Asteptam rezultatele oficiale si in functie de acestea vom incepe discutiile pentru formarea Guvernului", a declarat Flutur adaugand ca preferinta sa personala se indreapta catre o intelegere cu PNL.

Vicepresedintele Valeriu Stoica sustine ca discutiile trebuie sa respecte calendarul constitutional fiind necesare, in prealabil, consultari cu seful statului pentru ca acesta sa desemneze un candidat la postul de premier.

"Negocierile intre partide vor avea substanta dupa ce presedintele desemneaza premierul", a spus Stoica, subliniind ca nu da " niciun fel de semnificatie unor intalniri".

La randul sau, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ca nu "a discutat si nu a negociat cu nimeni nimic", informeaza NewsIn.

Referindu-se la fotografiile la il prezentau iesind luni seara de la un restaurant in care in acel moment se aflau si lideri PSD, Videanu a spus ca a aflat de la personalul restaurantului ca in incinta se afla si alti lideri politici.

"Nici macar nu i-am salutat, pentru ca eram in saloane diferite", a spus Videanu. Prim- vicepresedintele PD-L sustine de asemenea ca nu a discutat nici cu presedintele Traian Basescu.

Si secretarul executiv al PD-L, Vasile Blaga, a negat o eventuala intalnire cu conducerea PSD, intrebandu-i pe jurnalisti "credeti ca daca vrei sa discuti nu sunt si telefoane?".

Blaga a subliniat inca o data ca PD-L nu negociaza cu nimeni pana ce BEC nu prezinta datele finale oficiale ale alegerilor, acest moment fiind amanat de judecatorii de la Biroul Electoral Central pana joi dimineata.

Totusi liderul democrat-liberal a tinut sa sublinieze ca PD-L este cel mai indreptatit sa demareze negocierile, cu referire directa la invitatia adresata marti tuturor partidelor de presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Daca e sa discutam elegant, ar trebui sa cheme la consultari partidul care a castigat alegerile", a spus Blaga, care a precizat inca o data ca optiunea principala a democrat-liberalilor este PNL dar nu este singura, mai ales ca "nu mai avem nicio interdictie in noul program al PD-L de colaborare cu PSD".

Totodata, el a precizat ca printre punctele la care PD-L nu va renunta se afla cota unica si pensia sociala care va fi introdusa de la 1 ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
#sedinta PDL, #negocieri partide, #viitor premier, #Gheorghe Flutur, #Adriean Videanu, #valeriu stoica , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Ia-mă cu BASCULANTA si du-mă baroane la gropa cea mare dar ia-i lui Bobonel hirletul si fă VINT ...cu mine peste buza căscată a gropii să-l văd CĂZÎND!