Membrii PD-L au organizat un mars al tacerii, pe strazile din Botosani

Sambata, 15 Noiembrie 2008, ora 15:29
1000 citiri
Membrii PD-L au organizat un mars al tacerii, pe strazile din Botosani
Foto arhiva

Zeci de membri PD-L au participat, sambata, la un mars al tacerii antivioleta pe strazile din Botosani, dupa ce, cu o zi in urma, lideri PSD si PNL au incercat sa patrunda in sediul democrat liberalilor afirmand ca au suspiciuni ca acolo ar fi ascunse bannere ale lor sustrase din zone publice.

In timpul marsului, membrii PD-L au facut popasuri in fata sediilor PSD si PNL. In plus, democrat liberalii au dat jos un banner electoral al formatiunii, amplasat in zona Pietei Centrale, dupa ce vineri au promis ca, in scurt timp, isi vor scoate toate bannerele din oras, informeaza NewsIn.

Candidatul PD-L la Senat pe Colegiul Botosani, Dan Humelnicu, a spus ca manifestarea de sambata este menita sa combata violenta si golania.

"Am vrut sa protestam impotriva unei campanii murdare si totodata sa demonstram un lucru foarte simplu: nu cu un banner se poate castiga o campanie electorala. O campanie electorala poate fi castigata in primul rand prin programe, idei, solutii aduse in fata botosanenilor", a spus Humelnicu.

"Asistam la un fapt absolut imaginabil, la niste violente fizice si verbale fara precedent intr-o campanie electorala, mai ales in Botosani, care au venit din partea unor oameni ce isi doresc cu tot dinadinsul sa devina parlamentari ai Romaniei.

Am vrut sa ne exprimam si noi un punct de vedere prin acest mars al tacerii impotriva violentei, sa dovedim ca noi am avut o campanie electorala civilizata.

Daca intr-adevar bannerele au devenit un motiv de scandal, cum am promis ieri, le vom da jos pentru a nu mai provoca astfel de incidente. Vrem sa sensibilizam atat opinia publica, electoratul, dar, in primul rand, vrem sa ii sensibilizam pe acesti domni care cred ca e normal sa se comporte ca in jungla sau ca pe un ring de box", a spus si liderul filialei, Catalin Flutur.

El a anuntat ca a depus, sambata, cinci plangeri penale la IPJ pe numele reprezentantilor social democrati si liberali care au incercat sa intre ieri in sediul judetean al PD-L.

PSD si PNL Botosani au facut cerere la Parchet, vineri, pentru o perchezitie in sediul filialei PD-L, acuzandu-i pe democrat liberali ca le-ar fi sustras bannere electorale din locuri publice si le-ar fi ascuns in sediu, insa solicitarea a fost respinsa de magistrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
#PDL, #mars, #Botosani, #banner , #alegeri parlamentare 2008