Olt: Un candidat incheie campania mai devreme din cauza unui "atac miselesc"

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 18:19
2151 citiri
Olt: Un candidat incheie campania mai devreme din cauza unui "atac miselesc"
Foto: Gazeta de Olt

Liberalul Andrei Iordache, candidat pentru un mandat de deputat in colegiul 1 Slatina, a anuntat joi ca, in semn de protest fata de atitudinea contracandidatului sau social-democrat Renica Diaconescu, va incheia campania electorala joi dupa-amiaza si nu sambata, la ora 7,00, cand ea se termina in mod oficial.

Motivul invocat este legat de doctorul Renica Diaconescu, care, la o emisiune electorala, referindu-se la presedintele PD-L Olt Darius Valcov i-ar fi spus mamei acestuia: "Doamna doctor Valcov, stiu prin ce tragedie treceti, dar aveti incredere in mine ca nu voi spune niciodata acel secret, il voi lua cu mine in mormant", informeaza Agerpres.

Andrei Iordache a afirmat, joi, ca sustine conferinta de presa ca ultima actiune din aceasta campanie electorala si ca, incepand cu momentul terminarii intalnirii cu jurnalistii, nici el si nici altcineva din staff nu va mai face vreo actiune menita sa atraga voturi.

"Eu am vrut chiar sa ma retrag, dar stiu ca ar fi fost prea tarziu acum si, in al doilea rand, nu era corect nici fata de colegii de partid. Apoi nu vreau sa fac gesturi teatrale. Dar nici campanie nu voi mai face, nici joi dupa-amiaza si nici vineri, pentru ca sunt realmente scarbit de modul in care candidatul PSD Renica Diaconescu, medic ca si mine, a actionat, in ultima saptamana, si a aratat ca este dispus la orice pentru voturi.

Eu nu sunt dispus la orice pentru voturi si declaratiile lui Renica Diaconescu la adresa presedintelui PD-L Olt, Darius Valcov, mi se par cutremuratoare, a incercat sa intervina in relatia mama-fiu", a afirmat Iordache.

Liberalul sustine ca a fost socat atunci cand Renica Diaconescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca stie despre Darius Valcov un secret teribil, dar pe care "il va lua cu el in mormant", pentru a nu le afecta pe mama si pe sotia lui democrat-liberalului.

Presedintele organizatiei PD-L Olt, Darius Valcov, a dezvaluit, marti, "secretul teribil" si anume faptul ca Renica Diaconescu se afla in posesia unui document care atesta ca actualul primar al Slatinei a fost examinat medical la sectia de psihiatrie a Spitalului Slatina atunci cand avea varsta de 2 ani si i s-a facut o electroencefalograma in urma unei stari febrile provocata de o intoxicatie.

Valcov a explicat si a pus la dispozitia presei documentul care arata ca, in urma electroencefalogramei, facuta in 1977 la sectia de psihiatrie, singura care avea un asemenea aparat in judetul Olt, a fost considerat un copil normal, iar febra nu i-a afectat intelectul.

Andrei Iordache sustine ca, dupa ce mama si sotia sa au auzit declaratiile doctorului candidat Renica Diaconescu, i-au atras atentia ca acesta din urma a intervenit in relatia mama-fiu, fapt pe care liberalul Andrei Iordache il considera inadmisibil, mai ales venind de la un medic.

Mai mult, Iordache a solicitat PSD sa se "delimiteze de Renica Diaconescu pentru ca acesta a procedat in campania electorala intr-un mod miselesc" fata de adversari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Iordache, #Renica Diaconescu, #Darius Valcov, #electroencefalograma , #alegeri parlamentare 2008