Videanu: Amnistia fiscala este o propunere de stat mafiot

Luni, 17 Noiembrie 2008, ora 15:17
1756 citiri
Videanu: Amnistia fiscala este o propunere de stat mafiot

Adriean Videanu l-a acuzat pe Mircea Geoana ca ideea amnistiei fiscale pe care acesta a avansat-o este "o propunere de stat mafiot, de stat de lumea a treia", care poate provoca o problema in privinta colectarii impozitelor.

Videanu a cerut tuturor partidelor sa respinga categoric ideea amnistiei fiscale, deoarece aceasta creeaza "un hazard moral", informeaza NewsIn.

"In lipsa unui program de guvernare coerent, Mircea Geoana face o propunere de stat mafiot, de stat de lumea a treia-amnistia fiscala pentru cei care si-au dobandit ilicit averea. Este o propunere de natura sa creeze un hazard moral, contribuabilii putandu-se intreba daca mai este sau nu corect sa-si plateasca taxele catre statul roman", sustine Adriean Videanu.

El a apreciat ca propunerea este cu atat mai iresponsabila, cu cat incasarile la bugetul consolidat de stat s-au redus in ultima perioada la 63%.

"Amnistia fiscala este un demers iresponsabil al lui Mircea Geoana care ridica un mare semn de intrebare. In mod responsabil, acesta trebuie respins de toate partidele politice. Astfel de masuri nu fac altceva decat sa se creeze o mare problema", a sustinut prim-vicepresedintele PD-L.

Videanu a criticat si programul anticriza avansat de catre premierul Tariceanu pe care l-a caracterizat drept o serie de propuneri superficiale, referindu-se indeosebi la neimpozitarea dividendelor reinvestite.

"Domnul Tariceanu nu cunoaste procedurile de impozitare a profitului. Dividendele reinvestite nu se impoziteaza astazi in Romania", a spus Videanu.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adriean Videanu, #propunere, #amnistie fiscala, #Mircea Geoana, #stat, #mafiot , #alegeri parlamentare 2008