Alegeri in linie dreapta. Incep pomenile!

Luni, 11 Iulie 2011, ora 10:13
4701 citiri
Alegeri in linie dreapta. Incep pomenile!

A inceput numaratoarea inversa a ultimului an pana la prima repriza a alegerilor din 2012, partidele incep sa socoteasca. Cu prima sansa porneste Opozitia, care pe fondul erodarii increderii pana la cel mai jos nivel inregistrat dupa revolutie de un partid aflat la Putere, nevoit sa tina sub control atat deficitul bugetar, cat si criza economica, se vede deja cu sacii in caruta.

Dupa mine, alierea socialistilor cu liberalii s-a facut prea repede. Crin Antonescu si Victor Ponta s-au gandit ca au aproape doi ani pentru a veni in cascada cu alternativa, prezentand romanilor conceptia lor despre economie, administratie, sanatate, educatie, pe masura ce esecurile sectoriale isi vor arata dimensiunea.

Nu s-au gandit, insa, ca prestatia personala trebuie sa fie credibila. Sau au socotit ca nu au aceasta problema, ca simpla insiruire a prapastiilor cascade in vietile romanilor le va aduce victoria. Printre reprezentantii electoratului lor stabil s-a nascut insa indoiala, din cauza dorintei celor doi lideri de a copia comportamentul lui Traian Basescu, detinatorul editiei princeps a manualului golanelii politice, in timp ce incriminau taman acest model.

Dar Puterea vine tare din urma. Dupa stabilizarea tintelor macroeconomice, productia industriala a inceput timid sa creasca, s-au relansat exporturile, iar programele de investitii in infrastructura au fost reluate.

Nu este suficient, fireste, deoarece impactul pozitiv asupra imbunatatirii nivelului de trai nu va putea fi consemnat in cateva luni de o asa maniera incat sa intoarca semnificativ scorurile. In plus, desi romanii au memoria slaba, captusirea la loc a anvelopei salariale, in anul 2012, nu le va sterge din minte cea mai neagra perioada a vietii lor.

Prin urmare, trebuie umblat la emotii. Iar daca Opozitia foloseste din manualul marketingului politic frica, Puterea va marsa pe bucurie. Primii mugurasi au aparut.

Ministrul Daniel Funeriu a lansat in dezbatere publica ideea ca elevii sa primeasca, in loc de lapte si corn, o masa calda. Se pune deocamdata problema daca toti copiii vor fi beneficiari, de vreme ce unii vin din familii instarite si nu au o asemenea nevoie. Cand discutia va fi reluata, adica dupa vacanta, se va ajunge la concluzia ca nici programul lui Nastase nu a fost directionat astfel, deci ar fi nedrept sa faci discriminari. Elevii nu vor intelege de ce sunt sanctionati pentru ca parintii lor sunt bogati.

De la inima copilului ajungi la parintele votant, asadar o asemenea masura va imbunatati imaginea PD-L. Ce te faci, insa, cu cel mai consistent bazin electoral si anume pensionarii?

Radu Mazare a fost cel mai iute de picior, cozile de la Constanta la pachete cu alimente au devenit o obisnuinta. Aud insa ca in sanul Coalitiei se pregateste un "cos al pensionarilor". Adica un sprijin pentru cumpararea de produse alimentare de baza la preturi mai mici decat in magazine, actul normativ urmand a fi definitivat in toamna.

Asa ca ne asteapta o fierbinteala maxima, deoarece Opozitia nu va avea posbilitatea sa umble la pusculita. Intrebare: dupa alegerile generale vom asculta din nou balada deficitului bugetar? Fireste! Greaua mostenire e singurul model cultural valabil al politicienilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri parlamentare 2012 pomeni, #pomeni electorale PDL, #program masa calda elevi, #cosul pensionarilor reduceri , #alegeri parlamentare 2012