Ziare.com

Alegeri parlamentare 2012: 75 de cazuri de mita in campania electorala

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 16:02

   

Alegeri parlamentare 2012: 75 de cazuri de mita in campania electorala
Cu doua zile inainte de alegeri, Centrul Operational de Comanda al M.A.I. a fost activat in formula completa. Centrul Operational de Comanda al MAI (COC) coordoneaza misiunile tuturor structurilor care vegheaza la respectarea ordinii si linistii publice cu ocazia alegerilor parlamentare.

In COC se gestioneaza activitatea de centralizare a datelor si informatiilor primite din intreaga tara referitoare la situatia operativa pe linie de ordine si siguranta publica si se transmit factorilor de decizie din minister si celorlalte structuri.

Astfel, in aceasta campanie electorala au fost inregistrate 923 de posibile incalcari ale legii. Cele mai multe sesizari s-au referit la afisajul electoral. Nu au fost inregistrate evenimente deosebite.

Amenzi de 188.600 lei

In cele patru saptamani de campanie electorala, au fost constatate 357 de contraventii, fiind aplicate amenzi in valoare de peste 188.600 lei. Totodata, se efectueaza verificari in 351 cazuri de posibile infractiuni, dintre care 75 se refera la mita electorala, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al MAI.

Numarul de contraventii si infractiuni sesizate in campania electorala pentru alegerile parlamentare este de trei ori mai mic fata de totalul de sesizari primite in campania pentru alegerile locale din acest an. In campania electorala pentru alegerile locale din primavara anului 2012 au fost semnalate 953 contraventii si 1.108 infractiuni.

Centrul Operational de Comanda are un rol vital, mai ales in cazul situatiilor deosebite sau atunci cand structurile Ministerului Administratiei si Internelor participa la misiuni foarte importante, asa cum este misiunea de asigurare a desfasurarii alegerilor, in conditii de legalitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor