Alegeri parlamentare 2012 Baconschi: Obiectivul meu e sa obtin peste 30% la alegeri

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 20:16
2201 citiri
Alegeri parlamentare 2012 Baconschi: Obiectivul meu e sa obtin peste 30% la alegeri
Foto: Arhiva

Fostul ministru de externe Teodor Baconschi, candidat al ARD intr-un colegiu de Senat in municipiul Iasi, a declarat, vineri, ca vrea sa obtina cel putin 30% la alegerile si a afirmat ca va avea o campanie civilizata si ca nu are de gand sa "polemizeze excesiv" cu Mihaela Popa, candidata USL.

"Nu am de gand sa polemizez excesiv cu Mihaela Popa (candidat USL - n.r.). Ii pot masura implinirile in raport cu fagaduintele initiale. Va fi o campanie civilizata. Eu mi-am propus sa trec peste 30%. Voi avea langa mine doua doamne respectabile care candideaza pentru locuri de deputat, avocata Maria Aldea si medicul Camelia Bogdanici. Ambele au contribuit la bunastarea Iasiului si o pot face in continuare din Parlament", a spus Baconschi, in prima conferinta de presa tinuta la Iasi in calitate de candidat.

Baconschi candideaza pe o zona electorala care cuprinde Copoul si alte trei cartiere periferice (Pacurari, Dacia, Alexandru cel Bun), numarul total al alegatorilor fiind de peste 127.000 de persoane.

"Imi voi pune la bataie toate contactele mele din tari precum Franta sau Austria pentru a atrage investitori la Iasi, daca voi fi ales. Trebuie ca Iasul sa ajunga rapid din urma Clujul, sa-si construiasca un viitor european asa cum a facut si capitala Transilvaniei. Iasul este un oras de top 5, nu de top 25", a mai spus fostul ministru de Externe.

Baconschi a subliniat ca interesul strategic major al Iasiului in urmatorii ani este conexiunea rutiera si aeriana cu "restul lumii".

"Fara o conexiune rutiera spre Targu Mures si cu o pista de doar 1.800 metri la Aeroport nu putem atrage investitori. Sa faci 15 - 20 ore de la Iasi pana la Viena cu masina este contraproductiv. Iasul este un rol regional pe care nu-l joaca indeajuns. Investitiile straine au fost in 2011 de 6,5 milioane euro la Iasi, iar Clujul a atras 120,37 milioane euro. La investitii romanesti noi, Clujul a avut 58 milioane euro, Vaslui 14 milioane euro, in timp ce Iasul a ocupat locul 36 in tara cu zero investitii. La capitolul locuri de munca, la Iasi au fost create doar 30 de locuri, fiind pe locul 29 in tara ", a sustinut diplomatul.

Contracandidatii lui Teodor Baconschi sunt actualul senator Mihaela Popa (USL), Adrian Boca (PPDD), Arpad Racs (UDMR) si Ciprian Zamfir (PRM).

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Teodor Baconschi alegeri parlamentare, #Teodor Baconschi candidat ARD, #alegeri decembrie , #alegeri parlamentare 2012