Alegeri parlamentare 2012: Candidat PC cu 40 de terenuri, 15 case, si proprietati britanice

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 20:45
5269 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Candidat PC cu 40 de terenuri, 15 case, si proprietati britanice
Foto: brasovnews.blogspot.com

Candidatul USL din partea PC si lider al organizatiei brasovene a partidului, Ion Dinita, are trecute in declaratia de avere depusa la Biroul Electoral Central 40 de terenuri, 15 locuinte, doua masini, dar si venituri anuale de circa 840.000 de euro.

Dintre cele 40 de terenuri detinute de presedintele PC Brasov, 22 sunt intravilane, in Brasov, Sighisoara, Sacele, Navodari, Bucuresti, in Moeciu, precum si in alte locuri din judetul Brasov sau din tara. Dintre acestea, candidatul USL are unul si in Marea Britanie, cu o suprafata de 741 de metri patrati, dobandit in anul 2008, care este concesionat pe o perioada de 125 de ani.

Potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate, Dinita are si un teren forestier de 1.000 de metri patrati in Brasov, cate doua terenuri agricole in Sacele si in Faurei (peste 12 hectare), precum si alte 13 terenuri extravilane, in diverse locuri din judetul Brasov.

Alegeri parlamentare Brasov 2012

Candidatul USL are si noua apartamente - cate trei in Brasov si Sighisoara, doua in Bucuresti si unul in Marea Britanie, cu o suprafata de 54 de metri patrati, dobandit in 2008. In plus, liderul PC Brasov mai detine si trei case de locuit si trei de vacanta - in Brasov, Sacele si Navodari.

In ce priveste masinile, Ion Dinita are doua autoturisme fabricate in 2010 - un BMW X5 si un Citroen C2. Totodata, detine lucrari de arta contemporane, obiecte de cult, bijuterii si ceasuri in valoare totala estimata la 90.000 de euro, dobandite in perioada 1990-2012.

Conturi, depozite, fonduri de investitii si actiuni de aproape 150.000 de euro

Presedintele PC Brasov are conturi, depozite bancare si fonduri de investitii in lei, euro si lire sterline, care valoreaza in total echivalentul a peste 77.000 de euro, precum si actiuni sau parti sociale la noua firme si societati, in valoare totala de 324.000 de lei.

Fara datorii, venituri anuale de 3,8 milioane de lei

Ion Dinita nu are datorii, iar in ultimul an fiscal a primit suma de 120.360 de lei, de la doua firme la care este director general, respectiv membru in consiliul de administratie, in timp ce sotia sa, Maria Dinita, a primit peste 21.000 de lei, din salariul de profesor la doua scoli brasovene.

Presedintele PC Brasov a mai primit 6.000 de euro - aproximativ 27.000 de lei - dintr-un contract de locatiune. Totodata, a primit dividende de peste 3.591.000 de lei, dar si dobanzi bancare de aproape 21.000 de lei. Astfel, veniturile declarate de candidatul USL se ridica la aproximativ 3.780.000 de lei.

Ion Dinita este candidatul USL din partea PC la alegerile parlamentare din 9 decembrie, in Colegiul 7 Camera Deputatilor. Unul dintre contracandidatii sai este Adrian Oprica, democrat-liberalul de pe listele ARD, in varsta de 32 de ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#avere Ion Dinita, #Ion Dinita declaratie avere, #avere lider PC Brasov, #Ion Dinita candidat Brasov parlamentare, #Ion Dinita candidat USL Camera Deputatilor , #alegeri parlamentare 2012