Ziare.com

Alegeri parlamentare 2012: Cate sectii de votare vor fi organizate

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 18:27

   

Alegeri parlamentare 2012: Cate sectii de votare vor fi organizate
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat cate sectii de votare vor fi organizate in tara si in strainatate pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Numarul sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este de 18.749, dintre care 18.454 in tara si 295 in strainatate, potrivit datelor publicate pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

In Bucuresti vor fi infiintate pentru acest scrutin 1.239 sectii de votare.

Potrivit legii, delimitarea sectiilor de votare se decide in termen de 30 de zile de la stabilirea datei alegerilor de catre primarii comunelor, oraselor, municipiilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor componente, impreuna cu prefectii si cu structurile teritoriale ale Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor.

Numerotarea sectiilor de votare se stabileste de catre prefect, la nivelul fiecarei circumscriptii electorale.

Prefectii comunica AEP, pentru inregistrarea in Registrul sectiilor de votare, delimitarea si numerotarea sectiilor de votare de la nivelul circumscriptiei electorale.

La alegerile parlamentare din 2008 au fost infiintate 18.104 sectii de votare, dintre care 221 in strainatate.

Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor in vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 este 30 octombrie, adica cel mai tarziu cu 40 de zile inainte de data scrutinului.

Campania electorala incepe in 9 noiembrie, cu 30 de zile inainte de ziua votarii si se incheie in 8 decembrie, la ora 7.00.

OSCE a anuntat ca va trimite observatori la acest scrutin, anunta Digi24.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor