Alegeri parlamentare 2012: Presedintele UNPR are sapte case

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 08:14
5011 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Presedintele UNPR are sapte case

Presedintele UNPR Gabriel Oprea, candidat pentru un post in Senat, detine sapte locuinte si un spatiu comercial, precum si doua terenuri si doua masini, potrivit declaratiei de avere pe care a depus-o la Biroul Electoral Central, inaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Actualul deputat progresist are doua apartamente in Bucuresti, dobandite in anul 1993, in urma unui partaj, precum si doua case de locuit, tot in Bucuresti, dar si una in orasul Voluntari. Nu in ultimul rand, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate, Gabriel Oprea are si doua case de vacanta, dintre care una la Constanta, precum si un spatiu comercial in Bucuresti.

Liderul UNPR are si doua terenuri intravilane in orasul Voluntari, care totalizeaza aproape 4.200 de metri patrati, dar si un autoturism Mercedes, fabricat in 2007, si un Volkswagen din anul 2012.

Alegeri parlamentare 2012 Senat Bucuresti

In ce priveste bunurile mobile detinute de deputat, acesta a declarat bijuterii in valoare de 10.000 de euro, dar si picturi, statuete, icoane sau tablouri de 50.000 de euro. In plus, in luna ianuarie a vandut un autoturism pentru suma de 6.500 de euro.

Gabriel Oprea are trei conturi bancare deschise la ING, in anul 2006, in lei, euro si dolari, valorand in total echivalentul a aproape 180.000 de euro.

Venituri totale anuale de peste 240.000 de lei

La capitolul venituri, in ultimul an fiscal, fostul ministru al Apararii a primit un salariu anual de 55.824 de lei, de la MApN, precum si 3.095 de lei, de la o unitate militara. Totodata, liderul UNPR a obtinut din inchirierea a patru imobile - unul in Voluntari si trei in Bucuresti - peste 162.000 de lei in ultimul an fiscal, in timp ce din depozite bancare a primit aproape 20.000 de lei.

Astfel, veniturile totale anuale pe care le inregistreaza deputatul progresist se ridica la peste 240.000 de lei, adica echivalentul a circa 53.000 de euro.

Gabriel Oprea va candida din partea UNPR, pe listele USL, pentru un mandat de senator in Colegiul 3 din sectorul 2, unde este primar Neculai Ontanu, secretarul general al UNPR. Liderul progresist il va avea drept contracandidat pe democrat-liberalul Nicolae Serban, fost director la Eletro Util Petrosani. Fostul ministru al Apararii incearca sa obtina un al treilea mandat consecutiv de parlamentar, dupa doua mandate consecutive de deputat de Ilfov, ales pe listele PSD.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#avere Gabriel Oprea, #Gabriel Oprea declaratie avere, #Gabriel Oprea alegeri parlamentare 2012, #Gabriel Oprea candidat Senat Bucuresti , #alegeri parlamentare 2012