Alegeri parlamentare 2012: Vezi ce avere are Sebastian Ghita

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 20:05
3292 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Vezi ce avere are Sebastian Ghita
Foto: Ziua Veche

Sebastian Ghita, candidat USL pentru Camera Deputatilor, are venituri de peste 32.000 de lei ca salariat, in anul fiscal trecut, doua conturi de peste 30 de milioane de euro, ceasuri, obiecte de arta si bijuterii de 17 milioane de euro si a dat imprumut, in nume personal, 68 de milioane de euro.

Omul de afaceri Sebastian Ghita, candidat pentru Camera Deputatilor intr-un colegiu uninominal din judetul Prahova, din partea USL, nu detine actiuni la nicio societate comerciala, conform declaratiei de avere care se regaseste in dosarul de candidat depus la Biroul Electoral Judetean Prahova.

Potrivit aceluiasi document, Sebastian Ghita detine obiecte de arta, bijuterii si ceasuri in valoare de 17 milioane de euro si declara imprumuturi acordate in nume personal in cuantum de 68 de milioane de euro.

Ceasuri, bijuterii si obiecte de arta

Astfel, in declaratia sa de avere Sebastian Ghita arata ca detine ceasuri in valoare de 900.000 de euro, bijuterii in valoare de 3.100.000 euro si obiecte de arta in valoare de 13.000.000 de euro, toate dobandite intre anii 1997 si 2012.

Ghita declara, de asemenea, ca detine doua conturi curente, unul de 30.000.000 de euro, deschis la sucursala unei banci din Ploiesti anul acesta si unul de 100.000 de euro deschis la o alta banca, tot in Ploiesti, in anul 2008.

De asemenea, la capitolul "fonduri de investitii sau echivalente", omul de afaceri ploiestean declara ca are 18.000.000 euro la UBS Elvetia, institutie financiara elvetiana prezenta in peste 50 de tari, care ofera, potrivit site-ului oficial al UBS, de la servicii bancare la servicii de gestiunea plasamentelor si consiliere in domeniul financiar, fiind cea mai importanta si mai performanta banca din Elvetia.

In aceeasi declaratie de avere, la capitolul "plasamente, investitii directe si imprumuturi", Sebastian Ghita declara ca a acordat unei persoane fizice 68.000.000 euro imprumut in nume personal.

Ghita mai detine trei terenuri intravilane de 901 metri patrati, 265 de metri patrati respectiv 140 metri patrati in Ploiesti, precum si o casa cu o suprafata de 1.211 metri patrati, pe care o detine impreuna cu sotia sa din anul 2009.

Sebastian Ghita nu are, conform declaratiei de avere, nici masini, nici iahturi si nici alte bunuri mobile.

Potrivit documentului citat, veniturile lui Sebastian Ghita in anul fiscal trecut au fost de 32.463 lei, ca salariat la Asesoft International SA, iar sotia sa a castigat, ca angajat la aceeasi firma, 18.655 lei.

In declaratia de interese depusa odata cu candidatura Sebastian Ghita arata ca nu este actionar la nicio societate comerciala, nici membru in organele de conducere ale vreunei firme, nu face parte din nicio asociatie profesionala si nu are contracte cu firme de stat.

Sebastian Ghita candideaza din partea USL in Colegiul uninominal numarul 4 din Prahova pentru Camera Deputatilor, colegiu in care, in prezent, este deputat vicepresedintele Fortei Civice, fostul ministru de Interne Marian Saniuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#avere Sebastian Ghita, #Sebastian Ghita USL, #Sebastian Ghita deputat , #alegeri parlamentare 2012