ARD cere Curtii de Conturi controale la primaria lui Robert Negoita

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 15:23
2489 citiri
ARD cere Curtii de Conturi controale la primaria lui Robert Negoita
Foto: Arhiva

ARD cere Curtii de Conturi sa se sesizeze "imediat" si sa controleze modul in care, in plina campanie electorala, Robert Negoita, edilul sectorului 3, da "ajutoare" din bani publici.

"Este vorba despre acelasi Robert Negoita care cerea, in iunie 2012, din senin, arestarea tuturor celor vinovati de folosirea incorecta a banului public", mentioneaza un comunicat ARD, remis miercuri Ziare.com.

"Atat inainte de campania electorala, cat si dupa inceperea acesteia, Robert Negoita, prieten si sponsor de campanie al lui Victor Ponta, a impartit cu generozitate din bugetul local al Sectorului 3 diverse 'ajutoare' electorale. Acelasi Robert Negoita care minte populatia cu ieftinirea taxei de gunoi, desi aceasta a crescut cu 60% la initiativa sa, nu mai baga mana in buzunarul propriu pentru a oferi mita electorala, ci foloseste banul public, prin diverse tertipuri ilegale", conform sursei citate.

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

ARD reproseaza ca Victor Ponta si USL "incurajeaza primarii socialisti sa ia banii din bugetele locale si sa-i transforme in mita electorala, desi Victor Ponta si Guvernul au taiat cu nerusinare fonduri de la investitii, de la dezvoltare si au facut ca rata somajului sa creasca istoric".

"Acum se vede de ce Victor Ponta a aplicat aceste taieri bugetare: pentru ca primarii socialisti sa dea bani direct electoratului USL. Pe de o parte, Victor Ponta da ordonanta de urgenta prin care se sanctioneaza mita electorala, pe de alta parte, Victor Ponta inchide ochii cand primarii USL folosesc banul public ca mita electorala", mai precizeaza comunicatul.

Reprezentantii ARD cer institutiilor statului, indiferent daca sunt sau nu conduse de membri ai USL, "sa isi faca datoria si sa controleze primaria condusa de Robert Negoita, asa cum au procedat si cu alte primarii sau consilii judetene si sa-i aplice lui Robert Negoita sanctiunile legale pentru folosirea abuziva a banului public".

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ARd control primarie Negoita, #campanie Robert Negoita Ponta , #alegeri parlamentare 2012