Da refresh la faza gen voteaza!

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 17:56
2874 citiri
Da refresh la faza gen voteaza!
Foto: Arhiva

Autoritatea Electorala Permanenta a lansat joi campania de promovare a prezentei la vot "Da refresh la faza gen voteaza", campanie ce este destinata in principal tinerilor, pentru a-i informa despre importanta participarii la vot.

"Este o campanie sustinuta de Autoritatea Electorala Permanenta pentru constientizarea importantei votului in randul persoanelor tinere, segmentul 18-20 de ani, care in acest moment se afla in faza primului examen electoral si au posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere prin aplicarea stampilei pe buletinul de vot din 9 decembrie", a declarat vicepresedintele AEP, Marian Muhulet.

Muhulet a precizat ca aceasta "campanie a fost bugetata din fonduri alocate pentru organizarea alegerilor, a costat 50.000 euro", subliniind ca "exista o procedura de achizitie publica derulata de AEP, perfect legala, in concordanta cu prevederile Ordonantei 34".

Vicepresedintele AEP a mai spus ca aceasta campanie va fi mediatizata cu ajutorul radiourilor si a site-urilor de socializare.

"Va exista un site dedicat acestei campanii, vor exista clipuri radio pentru ceea ce inseamna radioul public si radiourile private, speram sa le preia si ei, va exista integrarea respectivului site cu site-urile de socializare, gen Facebook, Twitter s.a.m.d, deci toate lucrarile acestea sunt acoperite si speram sa aiba aderenta la publicul pe care noi il tintim", a mai declarat Muhulet.

Intrebat daca crede ca sloganul folosit, "Da un refresh la faza gen voteaza", va atrage atentia tinerilor, Muhulet a raspuns: "Si pe mine m-a surprins putin atunci cand au venit cu aceasta propunere, i-am si rugat sa-mi prezinte cateva date, din cate am inteles si eu si chiar asa este, noul limbaj pentru generatia tanara il utilizeaza (...) chiar cred ca este un mesaj aplicabil acestui segment de varsta".

Presedintele Pro-Democratia, Cristian Parvulescu, a sustinut si el ca "tinerii sunt indiferenti de politica nu numai in Romania, ci in intreaga lume pentru ca au alte preocupari, dar in timpul crizei economice, tineretul este cel mai afectat", sustinand astfel ca "societatea este rezultatul unui echilibru si daca tinerii nu participa la vot, atunci societatea va prezenta un semnal mult mai imbatranit, nu se vor regasi si vor protesta".

Parvulescu a mai spus despre tineri ca, in cazul in care "se prezinta la vot, sansa de a modifica in mod rezonabil societatea este mult mai mare si cred ca asta este semnalul pe care trebuie sa-l intelegem".

Cei interesati pot accesa site-urile www.genvoteaza.ro si www.roaep.ro pentru vizualizarea clipurilor campaniei "Da refresh la faza gen voteaza", dar si pentru a se documenta cu privire la alegerile din Romania.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Autoritatea Electorala Permanenta campanie, #AEP promovare prezenta vot, #refresh faza gen voteaza, #alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012