Final intens la Gorj: "Ponta nu uita, Romania e a ta". Si sex simbolul DD

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 07:17
8697 citiri
Final intens la Gorj: "Ponta nu uita, Romania e a ta". Si sex simbolul DD

Cursa pentru un fotoliu de deputat de Gorj in care sunt implicati premierul Victor Ponta si patronul OTV Dan Diaconescu a devenit tot mai animata pe masura ce se apropie ziua alegerilor, 9 decembrie.

A se citi sufocanta, enervanta si cu atacuri care mai de care mai murdare, din care aflam ca VP e cosmarul economiei si persecutant de copii, iar DD spagar, ciocoi si dublu gagicar cu aceeasi femeie.

In plus, departe de a fi doar o campanie la televizor, ea se poarta si la "firul ierbii", cu adevarate armate care impart mici "cadouri", indeamna lumea sa vina la vot, lipesc afise pe oriunde si striga sloganuri care mai de care mai caraghioase.

"Victor Ponta nu uita, Romania e a ta" e cel mai recent dintre acestea, pe care unele echipe de pesedisti il striga in ultimele zile pe strazile din Targu Jiu, in timp ce flutura drapelul national, diferite simboluri ale USL, precum si un steag alb cu "Romania puternica".

Marea uselista

Targu-Jiu e un oras uselist. Rosu pesedist, mai precis. Aproape fiecare loc liber din oras e ocupat de materiale electorale cu USL, in special unele infatisandu-l pe premierul Victor Ponta. In mai toate apar si liderii pesedisti ai judetului, presedintel CJ, Ion Calinoiu, dar mai ales primarul de Targu Jiu, Florin Carciumaru.

Seful Guvernului apare pe panouri uriase, bannere, fotografii lipite pe aproape toti stalpii din oras si isi afiseaza zambetul subtil, de vreo 2 metri, pe 90% din centrele comerciale importante din oras.

Unele dintre ele sunt "tencuite" de afise cu Ponta, de dimensiuni mari sus si pe lateral, precum si unele mai mici in fiecare geam si gemulet.

Mai mult, aproape fiecare bloc din municipiu are cate un Ponta sau un "Voteaza USL" lipit aproape de geamurile oamenilor de la parter. Fara acordul lor, bineinteles. Nu suficient de aproape pentru a ajunge la el si a-l da jos. Am incercat.

Campania foarte intensa si bine finantata a lui Victor Ponta atinge fiecare coltisor din Targu Jiu si are fiecare obiect pe care il poti primi la alegeri - scrisori in care premierul se prezinta drept "coechipierul vostru" si le trasmite targujienilor ca "suntem o echipa", pixuri, agende, calendare, brichete, caciuli si geci rosii cu "Victor Ponta deputat".

Fularele si gecile lui Dan Diaconescu abia tin pasul, ale ARD si mai putin.

Daca nu era de ajuns, masini cu difuzoare deasupra ne anunta ca "avem nevoie de Victor Ponta" si ca acesta s-a batut cu baietii destepti, a dat inapoi salariile si a marit subventiile pentru agricultura. Vorbitorul e intrerupt de cateva acorduri de hard rock, apoi o ia de la capat cu enumerarea.

O nota usor diferita o da campania liberalilor din Gorj, care merg separat de PSD pe teren de cele mai multe ori, imbracati toti in geci galbene si dau atat obisnuitele materiale de campanie, cat si garoafe impartite doamnelor sau ghivece mici de panselute albe sau, fireste, galbene.

Cum te lupti cu USL

Daca Ponta si USL sunt campioni la bannere si afise, impanzind practic orasul Targu Jiu, Dan Diaconescu si al sau PP-DD sunt campionii concertelor gratuite si ai promisiunilor ca vor crea locuri de munca, mai ales prin intermediul site-ului ddjobs, care pretinde ca deja ofera slujbe. Patronul OTV, plus cativa acoliti, s-au ales si cu un dosar de mita electorala, dupa ce au dat mancare pentru mii de oameni, chiar in primele ore ale campaniei electorale.

PP-DD da mai putine obiecte de campanie pe strada, dar mai multe la mai sus-amintitele concerte. La primul dintre ele, oricine venea imbracat in culoarea lui Dan Diaconescu, adica violet, primea un "cadou". Cel putin jumatate dintre cei prezenti s-au conformat in privinta culorii. Nu si in privinta primitului, pentru ca n-au mai respectat randurile si au navalit in corturile de unde se dadeau respectivele cadouri. Inutil de precizat, le-au devastat.

Lucru care nu l-a descurajat pe "domnu' Dan", care la urmatorul concert a dat iconite sfintite fiecarui participant.

De asemenea, PP-DD a mai ales o varianta de a contracara USL - a amplasat bannere cu "23 de ani de jaf sunt destui" chiar sub bannerele social-liberalilor.

De departe cea mai slaba campanie, din randurile formatiunilor mari, a avut-o in Gorj ARD. Nu doar ca cei care candideaza pentru posturile de senator si deputat sunt mai putin prezenti in presa si pe teren, cu teme mai putine, dar ARD a si "imprumutat" culorile PP-DD, adica violet.

Chiar si echipele lor de campanie dau materiale promotionale aproape exclusiv in fata sediilor PDL si PNTCD, doua dintre componentele ARD.

O campanie murdara, murdara, murdara

Dan Diaconescu isi face campanie, surpriza, la postul sau, OTV. Lucru care il ajuta, intrucat in mass-media din Gorj fie e ignorat (asta in prima faza, cu ordin de la USL), fie facut praf. Si isi face campanie acuzandu-l pe Ponta de aproape orice, de la subminarea economiei nationale pana la prigonirea copiilor pusi sa strige "Dan Diaconescu, Daaaaan Diaconescuuuu". Sau a vedetei echipei de fotbal Pandurii, Alexandru Maxim, despre care spune ca a fost lasat fara curent chiar de premier dupa ce s-a lasat premiat de DD.

In schimb, Diaconescu primeste o uriasa doza de laturi electorale din partea campaniei USL, pe toate caile posibile. Una dintre ele e devastarea materialelor electorale PP-DD. Insusi "domnu' Dan" s-a trezit "decapitat" ritualic de pe propriile panouri, in cateva locuri.

Mai mult, USL a impanzit Targu-Jiu de pliante in care Dan Diaconescu e acuzat ca si-a facut averea santajand oameni simpli, ca e groparul Oltchim, cainele lui Basescu sau, uite cum se intoarce roata, ciocoi.

Desi putini il considera un sex-simbol, lui Dan Diaconescu i se mai pun in carca, in aceleasi pliante, doua etichete de crai, la doua randuri distanta. Intai se spune ca are amanta, iar investigatorii de dormitor uselisti sustin ca ar fi directoarea postului OTV, Diana Voiculescu. Al doilea rand arata ca isi insala nevasta cu Diana Voiculescu. Ei, na? Si eu care credeam ca inseamna acelasi lucru.

Ultima gaselnita anti-Diaconescu mi se pare insa, ca sa citez din clasici, senzationala. Si reprezentativa pentru cat de absurda si murdara e campania asta. Aseara, un grup de oameni imbracati in geci cu PP-DD strigau "Jos Diaconescu, jos Diaconescu". Ai cui erau?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta campanie Gorj, #Ponta campanie Targu Jiu , #alegeri parlamentare 2012