Iulian Craciun: Au ajuns sa fie modele pitipoancele cu silicoane si bastanii cu ceafa lata

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:20
6070 citiri
Iulian Craciun: Au ajuns sa fie modele pitipoancele cu silicoane si bastanii cu ceafa lata
Foto: Arhiva

Iulian Craciun, candidat ARD pentru Senat in Sectorul 4, a declarat, vineri, ca modelele copiilor au ajuns sa fie "pitipoancele cu silicoane si bastanii cu ceafa lata" si a aratat ca, daca va ajunge parlamentar, va initia "Legea Craciun", prin care propune "educatie practica si mai putina teorie".

"Romanii sunt cei mai destepti si cei mai descurcareti oameni de pe planeta. Cred cu tarie lucrul acesta. Copiii nostri sunt cei mai premiati la olimpiadele internationale, dar restul nu mai au motivatie sa invete. Promovabilitatea la Bacalaureat e de sub 50%. Au ajuns sa fie modele in viata pitipoancele cu silicoane si bastanii cu ceafa lata.

Vreau altfel de modele pentru copiii din Berceni, Brancoveanu, Giurgiului, Satu Mare, Timisoara si din toata tara", a spus Iulian Craciun.

El a aratat ca vrea sa implementeze un sistem national de mentorat.

"Vom folosi lideri din toate domeniile - business, sport, cultura etc. - pentru a arata tinerilor ce inseamna practic o evolutie personala buna. Vor primi invatatura extrem de pretioasa din viata, nu din lucruri teoretice si imbatranite. Personalitatile Romaniei doresc sa se implice sa avem o tara mai buna.

In Legea Craciun voi propune implementarea unui sistem national de mentorat, pe modelul celui facut de mine, care si-a demonstrat eficienta. Daca eu am reusit sa strang peste 150 de personalitati care sa doreasca sa-i ajute gratuit pe cei care au nevoie, imaginati-va ce putem face la nivel national ", a precizat Iulian Craciun, intr-o conferinta de presa organizata la sediul ARD.

Iulian Craciun a mai spus ca este intrebat ce are de gand sa faca pentru persoanele cu dizabilitati, el fiind o persoana cu dizabilitati.

"Sunt un exemplu ca se poate, ca am spart niste tipare si nu sunt doar un om in scaun cu rotile. Eu am reusit asta prin educatie. Deci, se poate! Vreau rampe la fiecare bloc, pentru ca vor beneficia de ele si bunicii care vin de la piata cu carucioarele incarcate, si mamele care vin din parc cu copiii in carut", a adaugat Iulian Craciun.

El a aratat ca va sustine si proiectul initiat de colegul sau din ARD Mircea Raicu, denumit "Legea caldurii", care se refera la obligativitatea prioritizarii cheltuielilor in administratiile locale, in functie de importanta lor.

"Caldura este mai importanta decat panselutele si coliviile aurite", a mai spus Iulian Craciun.

El a precizat ca activeaza in domeniul informatic si crede ca in anul 2020 "va fi o societate alfabetizata digital".

Iulian Craciun candideaza in colegiul pentru Senat in care candidatul USL este presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#cocalari pitipoance declaratie Iulian Craciun, #bastani silicoane candidat ARD, #alegeri declaratii bastani pitipoance , #alegeri parlamentare 2012