Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen Hunor, despre o guvernare alaturi de USL: Nu exclud nimic

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:03
1497 citiri
Kelemen Hunor, despre o guvernare alaturi de USL: Nu exclud nimic

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, la Bistrita, ca orice formatiune politica responsabila care se prezinta la alegeri isi doreste sa faca parte din Executiv dupa scrutin, el adaugand ca UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca exclude intrarea la guvernare a UDMR alaturi de USL, Kelemen a spus ca "nu exclude nimic sau aproape nimic".

Alegeri parlamentare Harghita 2012

"Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experienta cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le consideram partide democratice, dar nu vorbim in acest moment despre guvernare", a spus el.

Liderul UDMR a declarat ca pentru Uniune prioritatea in acest moment este sa intre in Parlament si sa creeze "grupuri parlamentare puternice in ambele Camere" si abia apoi sa stabileasca ce va face.

"Orice formatiune politica, orice om politic, cand se prezinta la alegeri doreste ca dupa alegeri sa faca parte din Executiv. Nu veti gasi un om politic responsabil sau un partid politic responsabil care nu doreste acest lucru. Sa nu il credeti pe cel care va spune ca doreste sa stea in opozitie.

Nu cred ca exista vreo formatiune sau vreun om politic care doreste sa stea in opozitie. Inainte de 9 decembrie, eu nu vorbesc de aliante si coalitii. Eu sunt convins ca avem si experienta si intelepciunea sa gasim solutii pentru stabilitate politica si pentru proiectele importante daca vom fi in Parlament", a spus el.

Kelemen a spus ca UDMR are un program politic foarte bine pus la punct care s-ar putea transforma in program de guvernare.

"Daca ar fi posibil, acest program politic, electoral, ar functiona si ca un program de guvernare. Da raspunsuri la toate intrebarile societatii, la toate problemele unde Parlamentul are competente si unde Guvernul are competente, de la cele fiscale, pana la agricultura, mediu, educatie si sigur problemele comunitatii noastre, probleme specifice care niciodata nu se orienteaza impotriva cuiva, ci sunt gandite pentru a crea toate posibilitatile legale institutionale pentru a pastra identitatea nationala, culturala, lingvistica, religioasa", a afirmat Kelemen.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kelemen Hunor guvernare UDMR USL, #Kelemen Hunor guvernare USL, #Kelemen Hunor alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012