Lehamitea de a da cu stampila - De la cititori

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 21:05
2761 citiri
Lehamitea de a da cu stampila - De la cititori

De 9 decembrie, cand suntem chemati iar la urne, sa ne alegem reprezentantii in Parlament, ne mai despart doar cateva zile.

Campania electorala care se anunta una dura, a intrat, in linie drapta, pe ultimul sfert, fiind de fapt, una extrem de anemica, mai curand de "lasa-ma sa te las".

E ca si cum si Puterea si Opozitia si-ar pasa una alteia responsabilitatile care-i revin intr-o perioada care se anunta extrem de dura si de dificila pentru intreaga Europa, nu numai pentru Romania.

Ofertele facute de politicieni, si de o parte si de alta, nu spun nimic, suna ca intotdeauna, mai mult a bascalie, cu promisiuni care in cuvinte, arata minunat pentru cei cu imaginatie, dar care niciodata nu vor fi onorate deoarece politicienii nu sunt realisti si ignora, voit sau din necunostinta, faptul ca Romania, ca tara membra UE, depinde, in totalitate, de cum vor sta lucrurile in Europa unita.

Trebuie sa se inteleaga un lucru si anume ca noi, electoratul, nu alegem niciodata candidatii. Acestia se aleg, se numesc de catre partid, undeva, departe de ochii si urechile curiosilor, dupa niste criterii pe care noi putem doar sa le intuim, pentru ca nu le cunoastem.

Pe foarte multi dintre candidati propusi pentru viitoarea legislatura ii cunostem de cateva mandate, mai mult dupa nume si deloc dupa fapte ori lucruri notabile care sa fi ramas in urma lor dupa ani lungi petrecuti in parlament. Acum insa, mai vor un mandat, considerand ca este un drept al lor sa fie acolo, in Parlament.

Asa ca, duminica noi, electoratul, trebuie sa mergem sa votam ceea ce de fapt, aleg partidele si noua doar ne ofera iluzia ca, o data la patru ani avem puterea de a decide.

Dar, cum in cea mai mare parte, sunt cam aceiasi oameni care ne mint de ani de zile, nu trebuie sa ne facem iluzii de mai bine sau ca vom asista la lucruri noi, nemaipomenite. Cu siguranta, toate cele vechi se vor repeta ca la xerox si perdantii, pacalitii, adica, vom fi noi, cei care dam cu stampila, asa cum se intampla de 23 de ani.

Ma intreb daca in atare conditii chiar merita sa ies din casa intr-o zi rece, de iarna si sa votez, sa pun stampila pe ceea ce mi se ofera, un meniu fix, ca la cantina, in conditiile in care cunosc deja scenariul si stiu, pe bucatele, fara sa gresesc, tot ce se va intampla.

La fel cum ma intreb daca votul de duminica, o piesa de teatru in reluare, merita cheltuiala si oboseala catorva mii de oameni care se vor ocupa si vor raspunde de activitatea din acea zi.

Poate multi romani gandesc si cred ca mine dar, din diferite motive, nu-si exprima lehamitea. Asta e motivul - lehamitea - pentru care foarte multi romani duminica vor sta acasa, in intimitatea camunului lor, si nu vor merge sa dea cu stampila.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#alegeri parlamentere Romania, #alegeri decembrie, #alegeri duminica, #9 decembrie alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012
Comentarii