PDL vrea alegeri comasate pe 18 noiembrie 2012 - surse

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 18:39
3338 citiri
PDL vrea alegeri comasate pe 18 noiembrie 2012 - surse
Foto: Arhiva

La reuniunea PDL care a inceput duminica, la ora 16:00, la Palatul Parlamentului, intre liderii si parlamentarii partidului, s-a discutat despre comasarea alegerilor cu cele locale.

Data pe care o propun pedelistii este 18 noiembrie 2012, potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de Mediafax.

Propunerea PDL va fi discutata si in Coalitie, impreuna cu intentia de trecere la votul uninominal necompensat pentru parlamentare, potrivit acelorasi surse.

Pedelistilor le-ar placea ca alegerile sa se desfasoare pe sistemul de vot uninominal necompensat intr-un tur, insa ar putea accepta la negocierile din coalitie si doua tururi.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a comentat, recent, schimbarea culorii partidului si comasarea alegerilor de anul viitor, propunand ca acestea sa fie organizate de Halloween, pentru ca democrat-liberalii sa poata folosi dovlecii in campanie.

Dragnea: Alegerile nu se pot comasa - vom avea majoritate in Senat

Pe de alta parte, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, pentru Ziare.com, despre intentia Puterii de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare, aratandu-se de parere ca pentru asta e nevoie de schimbarea Legii administratiei locale, care nu se poate realiza, intrucat in Senat Opozitia e "intr-o egalitate care va deveni majoritate".

Si Crin Antonescu, presedintele PNL, a comentat pe marginea acestui subiect, apreciind ca ideea comasarii alegerilor arata foarte clar ca "Puterea nu se simte bine".

"Aceasta provocare, cu comasarea, face parte dintr-un lant de miscari parsive, perverse, care arata ca Puterea nu se simte bine. Isi dau seama ca romanii nu ii mai vor si atunci fie incearca sa desfiinteze judetele, fie sa amane si sa comaseze alegerie, fie isi schimba culoarea. Lucrurile astea la un partid ca PDL nu au de ce sa ne mire", a declarat Antonescu, in urma cu o saptmana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pdl alegeri comasate, #alegeri parlamentare locale 2012, #alegeri 18 noiembrie , #alegeri parlamentare 2012