Politica, o bomba sexy (Opinii)

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 22:05
4474 citiri
Politica, o bomba sexy (Opinii)

Mi-a citit cineva de pe Facebook randurile unui tanar care ilustra teribil de bine ce facem noi in preajma urnelor la aceste alegeri: incercam sa dezamorsam o bomba cand mai sunt zece secunde - rosu sau orange?

Pentru cei care nu au reusit sa-si limpezeasca gandurile si sa-si contureze optiunea, dar vor sa-si faca vocea auzita, chiar si asa, pierduta printre milioane de picaturi care se vor scurge in palnia istoriei, "afacerea Romania" este foarte incurcata.

Nehotaratii au doua cai. Simplifica lucrurile si actioneaza sentimental, caci fara alifie li s-ar duce creierul cu pluta, sau le simplifica fara inima, dupa ce le rumega, doar ca pentru asta nu le ajung cateva ore, cate mai sunt.

Cei mai multi se gandesc asa: tabara basista nu i-a facut fericiti desi le-a promis, dar a guvernat pe criza, tabara anti-basista le-a promis ca ii razbuna. Daca gasiti un singur roman care cantareste strategii, il mananc. In coma sa fi fost milioane de alegatori pana acum doua saptamani, daca scormonesc Internetul intentionand sa mearga la urne avizati, vor cauta degeaba.

Electoratului i s-au servit dimineata, la pranz si seara temeri. A fost pus in fata unor mesaje construite in jurul simtirii cu incarcatura emotionala cea mai mare, frica. De comunisti, de securisti, de hoti, de imbuibati, de tradatori, de saracie, de boala, de impozite, de teroristi, de amante, de contrabandisti de motorina - asa a aratat oferta politicienilor.

In absenta unor realizari care sa se transforme in plusvaloare sociala, civica, economica, poporul iesit cu traume genetice din comunism trebuie sedus pe baza unor presupuse radacini in clasa nevertebratelor devenite ulterior maimute, pe urma cuvantatoare.

Caci numai animalele reactioneaza de frica. Oamenii isi incolacesc mintea pe urmele lui Dumnezeu sau cel putin asa ar trebui. In politica, e periculos. Ar insemna raportarea la bine, frumos, rabdare, incredere, harnicie, adevar. Si pentru ele n-a venit momentul. Nu au inca port-drapele.

Ironia face ca profetiile mayasilor si ale lui Nostradamus legate de sfarsitul lumii, interpretate de Sundar Singh, spun ca Romania va supravietui si se va transforma intr-un focar spiritual mondial. Sa nu mori de ras?

Adica exista o sansa sa crapam cu totii si sa ne transformam in energie, dar cineva a decis ca nu si romanii. Focarul ala, adica, va porni de la 500 de parlamentari - zicea cineva ca, daca nu-i putem face mai buni, sa-i facem mai multi? - care vor fi alesi nu pe baza de credinta, ci datorita opusului ei. Pe ce lume traim, hm?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alegeri parlamentare 2012, #optiune vot alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012