Ponta: Tariceanu s-a exprimat gresit. Programul mai liberal e doar o poveste

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 15:13
3105 citiri
Ponta: Tariceanu s-a exprimat gresit. Programul mai liberal e doar o poveste

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Timisoara ca programul de guvernare al USL contine unele elemente "greu de conceput" pentru social-democrati, astfel incat este "o poveste" ca programul nu e suficient de liberal, asa cum a sugerat Calin Popescu Tariceanu.

"Daca acest program e mai de dreapta sau mai de stanga e important de discutat, de exemplu m-am vazut alaltaieri cu doi lideri importanti, presedintele partidului social-democrat german si cel al partidului social-democrat austriac si sigur ca ideea de taxa de 16% (impozit pe venit, n.red.) e greu de conceput, dar eu am spus ca am avut aceasta intelegere politica cu PNL si PC si ca pe baza acestei intelegeri am construit programul nostru eonomic.

Daca vorbim de 16% e de dreapta, nu am vazut in acel program si va asigur ca nu am pus nationalizari, va asigur, e un program foarte, foarte pragmatic, iar daca vorbim despre ceea ce cred ca este tot o masura de dreapta, ma rog, de centru, dar in niciun caz de stanga, si anume TVA-ul diferentiat pentru producator, este o masura de stimulare a producatorului agricol, nu este o masura sociala, social era daca spuneam ca facem TVA de 30% ca sa dam ajutoare sociale", a declarat Ponta.

"Asa incat povestea asta cu programul care trebuia sa fie mai liberal este doar o poveste si sunt convins ca dl Tariceanu a fost interpretat gresit sau s-a exprimat gresit. Eu apreciez foarte mult experienta celor trei premieri care fac parte din USL, am o relatie excelenta cu cei trei. Incerc in aceste 6 luni si in urmatorii 4 ani sa preiau lucrurile bune facute de guvernarile anterioare si sa evit greselile facute de guvernele anterioare", a adaugat premierul.

Liderul PSD a mentionat faptul ca inclusiv Tariceanu a lucrat la programul economic al USL. "USL si-a prezentat programul economic la care au lucrat atat membrii PSD cat si cei ai PNL, inclusiv dl Tariceanu si cei ai PC. Prezentarea, daca imi aduc bine aminte, s-a facut in prezenta liderilor politici, cred ca a fost si dna Grapini la acea prezentare, plus cei doi fosti premieri, dl Nastase si dl Tariceanu, deci asta cu programul economic al USL-ului...Sigur ca eu l-am coordonat in calitatea politica dobandita in urma congreselor comune, dar la acest program au lucrat membrii celor trei partide", a precizat Ponta.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut, joi, ca a asteptat ca presedintele PNL sa promoveze un plan economic pentru Romania, apreciind ca neprezentarea solutiilor pentru cresterea economiei ar putea costa PNL, avand in vedere ca acesta era considerat un partid al competentei economice.

"Din pacate, PNL este inca dator electoratului cu exprimarea unei viziunii liberale asupra viitorului economiei romanesti si va spun sincer ca am asteptat in aceasta campanie electorala, mai sunt 10 zile pana la data alegerilor, am asteptat ca liderul PNL sa promoveze un plan economic pentru Romania, din pacate, pana astazi, am fost deficitari la acest capitol si consider ca este o greseala care ar putea sa ne coste, si anume faptul ca in aceasta campanie electorala nu am prezentat suficient solutiile noastre pentru cresterea economiei romanesti, PNL fiind considerat, pana nu demult, un partid al competentei economice", a declarat fostul premier la o dezbatere.

Tariceanu a prezentat un plan pe termen scurt de scoatere din impas a economiei romanesti, considerand ca este de datoria sa sa faca acest lucru. "Am conceput un plan in cinci puncte. Convingerea mea este ca de aceste cinci puncte trebuie sa tina cont viitorul Guvern si masurile sunt esentiale pentru iesirea din criza si pentru revenirea la cresterea economica. (..) L-am numit un plan de resuscitare. (...) Prima propunere este ca traim intr-un mediu economic profund viciat. Prin urmare, prima propunere este - toleranta zero fata de evaziunea fiscala. (...) Al doilea element la care vreau sa ma refer se numeste proiectul de reindustrializare a Romaniei", a explicat Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Tariceanu program guvernare, #Ponta acuzatie Tariceanu, #alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012