USL vrea sa stie ce "bunuri" poate sa dea alegatorilor in campanie

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 14:35
2613 citiri
USL vrea sa stie ce "bunuri" poate sa dea alegatorilor in campanie

Liderii USL au trimis, vineri, o solicitare catre BEC prin care cer sa clarifice si sa defineasca in "mod explicit" ce reprezinta "bunurile cu valoare simbolica" ce pot fi date in campanie, sustinand ca explicatiile sunt necesare pentru a evita frauda electorala.

"Avand in vedere dispozitiile art. 15 si ale art. 55 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Regulamentului de organizare si functionare a birourilor si oficiilor electorale constituite la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012, Uniunea Social Liberala solicita Biroului Electoral Central sa clarifice si sa defineasca in mod explicit care sunt "bunurile cu valoare simbolica" care nu intra in categoria celor prevazute la art. 55 (1) din Legea 35/2008", scrie in solicitarea facuta de Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin.

De asemenea, acestia cer BEC sa mentioneze, prin enumerare, o lista concreta si exclusiva a bunurilor care pot fi folosite de candidati.

"Avand in vedere faptul ca "bunurile cu valoare simbolica" nu sunt definite in cadrul normei juridice mai sus mentionate, consideram ca pentru buna desfasurare a campaniei electorale este necesar ca Biroul Electoral Central sa mentioneze, prin enumerare, lista concreta si exclusiva a acelor bunuri care pot fi folosite de candidati si/sau valoarea materiala maxima pe care acestea o pot avea, fara sa existe incalcari ale prevederilor legale", mai sustin copresedinti.

Ei subliniaza ca este necesara o clarificare pentru a evita frauda electorala.

"Uniunea Social Liberala va solicita oficial, pe aceasta cale, o decizie de lamurire a prevederilor art. 55 al.3 din Legea nr.35/2008, asa cum BEC a procedat cu alte ocazii. USL considera ca o astfel de clarificare este absolut obligatorie pentru a evita ca in spatele unui articol de lege general sa se ascunda incercari de frauda electorala", mai mentioneaza acestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2012, #USL campanie electorala, #USL alegeri parlamentare campanie , #alegeri parlamentare 2012