Alegeri parlamentare: La Cluj candideaza un italian si omul care vrea sa descopere sangele artificial

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 17:42
2439 citiri
Alegeri parlamentare: La Cluj candideaza un italian si omul care vrea sa descopere sangele artificial
Foto: Arhiva Ziare.com

Cercetatorul Radu Silaghi-Dumitrescu, de la Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB), care cauta formula sangelui artificial, pensionarul italian nascut in Florenta, Giancarlo Bellini, si directorul unui SRL, "Gustul Rafinat", candideaza, in Cluj, la parlamentare.

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj a analizat, sambata, dosarele de candidatura depuse si a decis admiterea sau respingerea unora dintre cei inscrisi.

Presedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat ca au fost admise listele depuse de 11 partide:

PSD

PNL

UDMR

PMP

ALDE

PRU

PER

PSR

PRM

USR

Partidul Alianta Noastra Romania

Au fost respinse candidaturile Aliantei electorale "Alternativa Nationala 2016" - Partidul Forta Pensionarilor, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Comunitar din Romania si Partidul Comunistilor, precum si cele ale Partidului "Democratie Directa Romania" (DDR), care nu au prezentat liste de sustinatori.

Surprize si controverse

BEJ Cluj a admis, cu majoritate de voturi, si candidatura actualului deputat ALDE, Steluta Cataniciu, care figureaza pe primul loc pe lista de candidati ai filialei judetene la Camera Deputatilor, desi aceasta a primit interdictie de a candida din partea ANI.

Printre candidatii la alegeri din judetul Cluj se numara Radu Silaghi-Dumitrescu, cercetator la Facultatea de Chimie a Universitatii "Babes-Bolyai " (UBB), care cauta de ani buni formula sangelui artificial, acesta ocupand primul loc al listei ALDE Cluj pentru Senat.

De asemenea, pe primul loc pentru Senat din partea PRM Cluj candideaza generalul maior in rezerva Nicolae Roman, domiciliat in prezent in Bucuresti, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj.

Pe locul 3 pentru Senat pe lista Partidului Socialist Roman (PSR) se afla un pensionar in varsta de 72 de ani, Giancarlo Bellini, nascut in Italia, la Florenta.

Pe listele USR Cluj pentru Parlament candideaza doi activisti de mediu, Adrian Dohotaru, la Camera Deputatilor, si Mihai Gotiu, la Senat, acesta din urma fiind "jurist si jurnalist".

La Camera Deputatilor candideaza si singurul independent din judetul Cluj, Vasile Revnic, din Dej, care a reusit sa stranga peste 6.400 de semnaturi. Acesta a trecut in dosar faptul ca este inginer - economist si ocupa functia de director economic al SC Gustul Rafinat SRL-D Dej.

In total, in judetul Cluj, sunt inscrisi 66 de candidati la Senat si 144 de candidati la Camera Deputatilor.

Depunerea candidaturilor s-a incheiat joi seara. Vezi ce oferta au partidele.

PSD a facut publice listele pentru alegeri: Candidati penali si nume controversate

Lista candidatilor PNL plasati pe locuri eligibile la Senat si Camera Deputatilor

USR si-a lansat candidatii: Fostii ministri Cristian Ghinea si Vlad Alexandrescu, pe liste. Ciolos, viitor premier

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lista candidati parlamentare Cluj , #alegeri parlamentare 2016