Esti nehotarat? Nu stii daca sa mergi la vot? Iata 10 motive pentru a o face

Autor: Radu Delicote - Strateg de comunicare, consultant si analist
Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 17:00
13121 citiri

1. In primul rand, pentru ca poti. Este un factor motivational bun, tinand cont ca acum 27 de ani libertatea de expresie si libertatea de opinie erau combatute cu bata in beciurile Securitatii.

2. In al doilea rand, pentru ca poti imbina utilul cu placutul. Iesi la plimbare intr-o zi de duminica si, in plus, contribui la viitorul tarii. Suna pompos sau cliseistic, dar stampila de vot chiar iti da acest drept.

3. In al treilea rand, pentru ca te poti lauda tuturor persoanelor din jurul tau care vor incerca sa te arate cu degetul ca nu te-ai implicat, ca esti pasiv, ca din cauza ta si a altora ca tine ce absenteaza de la vot se intampla ceea ce se intampla in Romania. Le arati stickerul cu "Votat" si inchei discutia.

4. In al patrulea rand, poti sa te lauzi pe social media: iti pozezi stampila votat, hashtagurile de rigoare si lumea o sa te aprecieze.

5. In al cincilea rand, nu exista "nu am cu cine". Cand ajungi in cabina de vot, daca nu stii cu cine sa votezi, ia fiecare lista in parte si, printr-un simplu google search, de pe telefon, cu interval personalizat din ultimele 6 luni, cauta primele 3 nume din fiecare lista. Vezi ce rezulta si te hotarasti pe loc.

6. In al saselea rand, nu are rost sa iti anulezi votul. Daca vrei sa protestezi cu adevarat, o poti face interesandu-te cine te reprezinta in Parlament si pistonandu-l/-o/-i continuu la cabinetul parlamentar. Legea iti obliga alesul sa fie in teritoriu saptamanal, iar toata activitatea sa in comisii sau in Camere este de interes public.

7. In al saptelea rand, poti face un lucru in premiera: votul pozitiv. Sa votezi pentru, nu impotriva. Fiind liste de candidati ai partidelor, minoritatilor si independenti, raul cel mai mic nu este un argument valabil, cu atat mai mult votul negativ.

8. In al optulea rand, cu o optiune politica de orice natura si un argument solid, poti deveni influentator de opinie printre prieteni, familie si cunostinte.

9. In al noualea rand, dupa ce ai votat, simti ca faci parte din valtoarea zilei, devii mai interesat de desfasurarea evenimentelor si astepti mai aprig rezultatele numaratorii oficiale.

10. In al zecelea rand, pentru toate motivele de mai sus si toate cele care te motiveaza in plan personal.

Radu Delicote este analist si consultant. Pasionat de marketing politic, a lucrat in campanii locale, nationale si internationale. In prezent este Head of Strategy in cadrul Smart Link Communication.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #alegeri parlamentare 2016