Gorghiu spune ca rectori si medici renumiti ar candida la parlamentare din partea PNL

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 17:40
2848 citiri
Gorghiu spune ca rectori si medici renumiti ar candida la parlamentare din partea PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Politic National, ca doi-trei rectori din Romania probabil se vor alatura partidului si vor candida pe listele de la alegerile parlamentare, dar si medici renumiti si reprezentanti din domeniul justitiei.

"Suntem in discutii cu foarte multa lume, din toate domeniile. Avem niste discutii cu oameni care sunt la conducerea universitatilor. Probabil ca doi-trei rectori din Romania vor candida si se vor alatura echipei PNL, pe listele noastre, medici renumiti din Romania, pentru ca vorbim de un segment pe care vom pune accent in programul de guvernare", a spus Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a mentionat ca liberalii ar dori sa aiba si personalitati din domeniul justitiei pe liste, insa nu s-a concretizat nimic in prezent.

Unul dintre rectorii care ar urma sa candideze pe listele PNL la alegerile parlamentare este cel al Universitatii de Vest Timisoara (UVT), Marilen Pirtea. Acesta se afla pe lista provizorie a PNL Timis cu 27 de candidati la alegerile parlamentare, printre care se mai numara si copresedintele PNL Vasile Blaga, urmand ca Biroul Politic National al partidului sa decida cei 14 candidati finali si pozitia lor.

Blaga vrea fonduri de campanie de la candidati: Nu vine un avion de pe Luna sa aduca bani la PNL!

Cand decide PNL daca propune premier

De asemenea, Gorghiu a mai precizat ca liberalii vor decide la inceputul lunii octombrie daca vin cu o propunere de prim-ministru, ea precizand ca, in acest moment, exista doua curente de opinie in partid, unul care este pentru prezentarea unui premier in campanie, iar altul care este impotriva unei nominalizari inainte de alegeri.

"O sa avem si un candidat pentru premier, dar nu este obligatoriu acest lucru. Este inca o dezbatere care urmeaza sa mearga spre o concluzie", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL a mentionat ca, in acest moment, exista doua curente de opinie in partid, in privinta nominalizarii inainte de alegeri a premierului sustinut de partid.

"Sunt unii care spun ca este nevoie de un prim-ministru desemnat, pentru a putea fi cel care comunica in mod credibil programul de guvernare pe care il lucram (...) dar mai este un curent de opinie in interiorul PNL, destul de puternic, care spune ca suntem in pragul unor alegeri parlamentare, vorbim despre Parlament si nu despre Guvern, ca sa ajungi sa vorbesti despre Guvern trebuie sa vorbesti despre ce vrei sa faci in Parlament si cum iti asezi tot acest mecanism", a aratat Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca mai este timp sa se ia o decizie in acest sens. Gorghiu a spus ca PNL are resurse din orice regiune pentru un potential premier.

"Avem oameni politici care pot sa indeplineasca oricand, cu succes, functia de premier, insa nu as vrea deloc sa ne grabim si sa aruncam nume pe piata, pentru ca orice nume pe care l-am vehicula sau cu care am veni ar fi mai bun decat un Ponta, Dragnea, care au problemele de credibilitate pe care le au", a comentat Gorghiu.

Copresedintele liberal a recunoscut ca s-au grabit de multe ori si au fost momente cand au gresit din pricina faptului ca s-au pripit si ea, si colegii ei.

"O sa vedem la inceputul lunii octombrie daca venim cu o propunere de prim-ministru sau nu", a precizat Alina Gorghiu.

Intrebata daca PNL a mai discutat cu ministrii din cabinetul Ciolos despre o posibila candidatura pe listele PNL, Gorghiu a raspuns: "Noi o sa ne finalizam listele la sfarsitul lunii septembrie. La sfarsitul lunii octombrie, vom vota in Biroul Politic National toate listele, si din judete si din Bucuresti. In acest moment, va spun foarte sincer si transant, nu exista niciun dialog intre noi si ministrii tehnocrati pe tema unei candidaturi pe liste".

Alina Gorghiu a mai spus ca ea, personal, nu a avut nicio discutie cu ministrii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PNL propunere premier, #rectori candideaza PNL, #medici candideaza PNL , #alegeri parlamentare 2016