Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare. Dragnea ameninta ca va bloca bugetul pe 2017 - UPDATE

Miercuri, 31 August 2016, ora 18:05
23648 citiri
Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare. Dragnea ameninta ca va bloca bugetul pe 2017 - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis in sedinta de guvern de miercuri ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 11 decembrie.

"Au fost consultari ale premierului cu partidele. Data a fost stabilita pentru ca s-a observat ca exista o majoritate de partide care sustin aceasta data - PNL, UDMR, PMP, pe cand 4 decembrie era sustinuta doar de PSD si ALDE", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Data nu este agreata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care ameninta ca va respinge in Parlament bugetul pe 2017.

"Parlamentul nu va mai accepta de la acest Guvern bugetul pentru anul viitor. Nu mai putem accepta mosteniri. Ati avea incredere sa intram in 2017 cu bugetul facut de acesti oameni cu absorbtie 0? Cand subventiile nu sunt date? Asta este. Mai avem putin de suferit", a spus Dragnea, suparat, la Antena 3.

Citeste de ce presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a sustinut ca alegerile parlamentare nu pot fi organizate inainte de 4 decembrie

Liderul PSD a mai spus ca si-ar fi dorit ca alegerile parlamentare sa fie organizate mai devreme, pe 27 noiembrie, dar ca indiferent de data formatiunea sa va castiga.

"Am fi vrut ca data sa fie mai devreme. Sunt niste consecinte. Guvernul probabil va fi facut in jurul Craciunului. Intram prea mult in luna decembrie care este mereu asteptata de romani si noi ii chemam la alegeri. Asta este decizia Guvernului.

Noi o sa castigam. Am fi vrut mai multa grija fata de romani. Poate cineva a vrut ca prezenta la vot sa fie mica. Nu ne deranjeaza data de 11 decembrie. Nu am avut aceasta abordare cu ce data ne avantajeaza pe noi. Ne-am gandit doar la oameni", a precizat Dragnea.

O alta problema, ridicata de Dragnea, din cauza acestei date pentru alegerile parlamentare ar fi faptul ca "bugetele locale vor fi aprobate in aprilie-mai. Asta inseamna ca un trimestru din an va fi pierdut pentru comunitatile locale".

Presedintele PSD a adaugat ca intentioneaza ca in viitor sa fie aleasa o data fixa pentru alegerile parlamentare.

UPDATE 17:35 Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat ca ii era indiferenta data pentru alegerile parlamentare, dar ca 11 decembrie este o varianta mai buna decat 4 decembrie, pentru ca sigur vor veni mai multi romani la urne.

Aceasta a precizat ca Dragnea se plange de aceasta data, desi in 2012 alegerile parlamentare au avut loc pe 9 decembrie.

"Nu prea avea Guvernul foarte multe variante de stabilit data. Pentru mine e egal. Data de 11 decembrie a fost data pe care am avansat-o pentru ca data alternativa era 4 cand prezenta ar fi fost mai redusa la vot. Toti liderii partidelor avem un interes: cu cat mai multa lume la vot, cu atat vom avea un Parlament mai legitim.

Pentru ca e o campanie de victimizare a PSD vreau sa va spun ca in 2012 alegerile au fost pe 9 decembrie. Asta este constitutia. Daca o sa avem creier, o sa o modificam", a spus Alina Gorghiu la Antena 3.

Afla procedura pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#alegeri parlamentare 11 decembrie, #alegeri parlamentar 2016 , #alegeri parlamentare 2016