Raluca Turcan: Dezvoltarea economica si educatia sunt garantii ale prosperitatii

Publicitate electorala
Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 12:00
13524 citiri
Raluca Turcan: Dezvoltarea economica si educatia sunt garantii ale prosperitatii

(P) Presedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a facut un apel la toate partidele din judetul Sibiu sa sprijine investitiile in dezvoltare si in educatie, ca principale garantii pentru o viata mai buna.

Raluca Turcan a spus ca Romania se afla la o cotitura, in care dezbaterea rationala ajunge sa fie acoperita de populism, promisiuni legate de promeni electorale si crearea de false asteptari, tocmai intr-un moment in care tara trebuie sa mearga cu motoarele dezvoltarii turate la maxim.

Care este in opinia dumneavoastra, cea mai importanta tema a acestei campanii electorale?

Personal mi-as fi dorit sa vedem o cat mai ampla dezbatere cu privire la cum acceleram dezvoltarea economica si cum modernizam serviciile publice de educatie si sanatate.

Romania trebuie sa tinteasca un ritm cat mai inalt de crestere economica astfel incat reducerea decalajelor fata de media europeana in ce priveste nivelul de trai sa se produca mai repede. Pentru aceasta, avem nevoie sa dam un semnal de deschidere catre investitii si de hotarare in ceea ce priveste modernizarea serviciilor publice.

Viitoarea guvernare va avea decizii importante de luat. Sa nu ne facem iluzii. Cand vor fi locuri de munca mai multe si mai bine platite, cand vom da drumul la investitii publice, cand toate firmele vor avea egalitate de sanse in ceea ce priveste accesul la lucrari publice, cand vor fi spitale si scoli la standardele europene, atunci vom vedea cum romanii se intorc acasa.

La momentul 2018, poate mai mult ca niciodata tara va avea nevoie de rezultate, de performanta, daca vrem sa vedem ca incepe un proces de intoarcere acasa a romanilor.

De aceea, Partidul National Liberal stie ca guvernarea inseamna decizii rapide de luat, de catre oameni care au forta sa le ia, pentru ca lista problemelor de rezolvat este una foarte lunga.

Un vot pentru un partid cu un numar mic de oameni sau fara experienta, este un vot pierdut. Partidele mici sunt galagioase, dar Romania trebuie sa dea un semnal clar ca populismul este o fundatura. Doar forta de a lua si aplica decizii, investitiile, dezvoltarea, invatarea unei meserii garanteaza un viitor sigur si prosper.

Care considerati ca este provocarea cu care se confrunta Romania in domeniul educatiei?

Invatamantul romanesc face performanta gratie unor dascali exceptionali, a unor copii foarte buni si a acelor parinti care raman in permanenta atenti la evolutia copiilor. Trebuie sa sprijinim performanta si sa o recompensam.

Pe de alta parte, invatamantul romanesc trebuie sa scoata din saracie foarte multi copii, la nivel de masa in unele zone si trebuie sa rezolve problemele acute din comunitatile foarte sarace unde exista un cerc vicios lipsa de educatie - saracie.

Copiii trebuie sa fie pregatiti pentru societate, sa aiba un set de cunostinte si competente adaptate pentru a-si putea construi cu success un drum pe piata muncii. Investitia in educatie poate salva multi copii care cresc in saracie. Este perfect valabil proverbul cu meseria bratara de aur.

Pentru comunitatile sarace, pomana electorala tine doar o zi de foame, dupa care, odata cu trecerea alegerilor, oamenii revin brutal la problemele cu care se confrunta: lipsa locurilor de munca sau a unui acces minimal la o educatie de calitate si la servicii de sanatate.

Trebuie maxim de efort public si de resurse ca in aceste comunitati foarte sarace sa salvam cu prioritate viitorul copiilor. Doar educatia garanteaza saltul de la saracie la un trai decent si trebuie sa fie in topul prioritatilor noastre ca tara.

Care vi se pare ca este cea mai importanta miza a acestor alegeri?

Sunt convinsa ca PSD-ul si aliatii sai au capacitatea de a mutila justitia si statul de drept si cu privire la acest pericol Partidul National Liberal trebuie sa gaseasca sustinere la nivelul societatii. PNL poate face acest lucru prin evitarea standardelor duble, prin munca sustinuta si prin vointa politica de a schimba lucrurile in bine.

Aceste alegeri nu sunt despre functii, ci despre cati oameni politici se pot strange pentru a avea o majoritate parlamentara care sa dea legi in interes public, sa formeze guvernul si sa aiba parghii concrete pentru a imbunatati viata de zi cu zi.

Cred ca oamenii pot observa ca in aceste alegeri au intrat doua categorii de oameni politici - unii care isi urmaresc cu prioritate propriul interes si unii care se straduiesc, care fac eforturi de innoire si adaptare la asteptarile societatii.

Partidul National Liberal a facut acest efort cerut de societate. Ne-am asumat un tip de actiune in serviciul public - sa protejam ce s-a facut bun, sa fim transparenti, sa nu cadem in capcana populismului.

Ne-am asumat un parteneriat cu un prim-ministru de tip european, dl. Ciolos si ne dorim un guvern modern, cu forta de decizie si care sa lucreze in parteneriat cu Presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis.

Cuvintele cheie ale acestei directii politice sunt onestitate, transparenta, respect, performanta, modernizare. Acestea sunt lucrurile care au lipsit de fapt si din cauza carora 3,5 milioane de romani au plecat din tara lor, deopotriva pentru a fi respectati si pentru a avea un trai mai bun in alta parte.

Daca noi credem ca au plecat doar din cauze financiare, ne inselam. Au plecat si foarte multi oameni care castigau bine, dar au plecat din cauza coruptiei, din cauta lipsei de respect, din cauza lipsei de sanse egale. Au plecat din cauza intarzierii modernizarii tarii.

In acest moment, singurii actori politici care si-au asumat clar si fara ezitari modernizarea Romaniei sunt PNL, Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Raluca Turcan PNL, #Raluca Turcan interviu , #alegeri parlamentare 2016