Ziare.com

Softul pentru alegeri va fi cumparat prin negociere directa

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 15:20

   

Softul pentru alegeri va fi cumparat prin negociere directa
Autoritatea Electorala Permanenta va cumpara soft-ul pentru centralizarea rezultatului alegerilor prin negociere fara publicarea unui anunt de participare, fiind autorizata miercuri de Guvern, urmand sa publice anunturi in presa pentru a transparentiza procesul de achizitie, au declarat surse AEP.

Decizia a fost luata de Guvern miercuri deoarece Autoritatea nu s-ar fi incadrat in calendarul de achizitie prin licitatie deschisa, procedura care ar fi presupus aproximativ 60 de zile pana la semnarea contractului, depasind astfel data alegerilor din 22 noiembrie, au explicat pentru NewsIn sursele citate.

In cazul negocierii, procedura de achizitie s-ar reduce la 30 de zile, iar AEP va face "transparenta" achizitia prin anunturi in mai multe publicatii si pe site-ul institutiei, au mai spus sursele AEP.

Guvernul a discutat si aprobat miercuri opt proiecte de Hotarari care vizeaza desfasurarea alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie, fiind stabilite bugetul necesar,modelul stampilelor si al buletinului de vot,dar si sectiile de votare speciale organizate in localitati.

Astfel, alegatorii care nu se afla in localitatea de domiciliu in ziua alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie pot vota in una dintre cele 3.500 de sectii speciale de vot, dar numai dupa ce vor declara pe propria raspundere ca stiu prevederile legale referitoare la votul multiplu, a decis Guvernul.

"Aceste sectii sunt special numerotate, sunt special delimitate. Nu vor vota amestecati si cei care aveau dreptul si cei care n-aveau dreptul, profitand poate unii si de aglomeratie", a declarat ministrul Internelor, Dan Nica, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Potrivit lui Nica, persoanele care isi exercita dreptul de vot in sectiile speciale vor fi obligate sa semneze o declaratie pe proprie raspundere in care se precizeaza ca au luat la cunostinta prevederile legale cu privire la votul multiplu, pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Guvernul a mai decis utilizarea, in premiera, a stampilelor de vot personalizate, pe care vor fi inscriptionate numarul sectiei de vot si judetul. "Pana acum era doar o stampila cu inscriptia VOTAT si, ca intotdeauna, mai dispareau stampile in ziua votului si toata lumea suspecta ca acea stampila este folosita pentru a se vota ilegal prin alte sectii", a spus Nica.

In ceea ce priveste buletinul de vot, Executivul a decis ca se va aplica stampila doar pe paginile din mijloc, astfel incat sa fie evitata imprimarea tusului pe partea vizibila a buletinului.

Dan Nica a mai spus ca suma alocata pentru alegerile prezindentiale din acest an este de aproximativ 150 de milioane de lei.

Citeste mai multe despre soft alegeri alegeri prezidentiale 2009
Sursa: rNews

Articol citit de 1183 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FARA NEGOCIERE, NUMAI CU SPAGA

* Un bun programator, care reuseste sa faca acest contract, da un tun de milioane.
* Milioane de euro, bieinteles.
* Daca esti profesionist, nu este greu sa faci programul. Este greu sa obtii contractul, care, daca este fara negociere, precis este cu spaga.
* Institenta cucare se face aluzie transparenta la "transparenta", ma face sa cred ca spaga e mai mult o inginerie financiara.

 

winamp si alte bazaconii..

bai , chiar asa in tot aparatu' asta supraponderal de stat chiar nu au niste IT-isti buni sa realizeze un soft nenorocit fara sa se mai arunce bani in prostie pe tot felul de nimicuri?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor