Alegeri europarlamentare 2014: Victor Bostinaru mai vrea un mandat in PE

Joi, 22 Mai 2014, ora 18:00
2185 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Victor Bostinaru mai vrea un mandat in PE

Victor Bostinaru candideaza pentru un al treilea mandat in Parlamentul European de pe pozitia 11 pe lista PSD-UNPR-PC.

In varsta de 62 de ani, Bostinaru cunoaste limbile engleza, franceza si bulgara. Discursul sau de cand se afla in Parlamentul European s-a axat mai mult pe atacuri la presedintele Traian Basescu si la PDL.

Bostinaru (PSD): La Bruxelles, Romania ultimilor cinci ani se vede ca o deceptie

Profesor pana la Revolutie, politician dupa

Licentiat in istorie si filosofie, Bostinaru a fost profesor de istorie la doua scoli generale din Dambovita intre 1974 si 1989.

Pentru aproximativ o luna, din decembrie '89 la finalul primei luni din 1990, a fost presedinte al Consiliului FSN, Gaiesti, iar pentru 3 luni a fost presedinte al Consiliului Provizoriu al Unitatii Nationale, Gaiesti, Dambovita.

A fost deputat FSN in Parlamentul Romaniei din 1990 pana in 2000. La scindarea FSN-ului, Bostinaru a ales aripa Petre Roman, care in 1993 si-a schimbat denumirea in Partidul Democrat.

Bostinaru: Procedura de infringement asupra Frantei e un vot de blam pentru Basescu

Din 2001 s-a inscris in PSD, iar din 2007 este in Parlamentul European.

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Victor Bostinaru are 146 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. El are 52 de luari de cuvant in plenul PE si 18 intrebari parlamentare, ceea ce-l situeaza destul de jos in clasamentul europarlamentarilor.

Are un raport in calitate de raportor alternativ, in luna iulie a anului trecut, referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind Fondul de coeziune.

In ce priveste prezenta la sedintele din plenul Parlamentului European, aceasta este de 95%.

Victor Bostinaru: Achizitia F-16 fara licitatie e OK, Comisia Europeana sa fie mai soft

"Ultima batalie cu regimul lui Basescu, vinovat de un adevarat genocid social"

In cadrul campaniei pentru europarlamentare, Bostinaru a inregistrat mai multe filmulete in care apare citind texte in care ataca "regimul Basescu" si pe "prietenii sai din grupul PPE", ilustrand aceste legaturi cu poze in care apar Angela Merkel sau Jose Manuel Barroso.

"Guvernarile Basescu - Boc au executat nemilos politicile de austeritate in Romania. Au taiat salarii, pensii si ajutoare sociale. Regimul lui Traian Basescu este vinovat de genocid social, de distrugerea democratiei si a economiei Romaniei, de coruptie la cel mai inalt nivel, de dispret, ura si abuzuri!

Alegerile din 25 mai sunt parte a ultimei batalii cu acest regim. Prietenii lui Basescu din Grupul PPE au fost cei care au facut scut la referendumul de demitere doar sa-si pastreze suprematia in Europa", spune Bostinaru in incercarea de a-i convinge pe romani sa voteze PSD-UNPR-PC pe 25 mai.

Lazaroiu: Inamicii tarii sunt Ponta si Bostinaru

Printre lucrurile cu care se lauda Victor Bostinaru pe site-ul sau se numara "apararea romanilor de abuzurile si denigrarile politicienilor de dreapta", "respingerea austeritatii si lupta pentru crearea locurilor de munca mai ales pentru tineri", "sanctionarea derapajelor si minciunilor regimului Basescu" sau "blocarea lui Laszlo Tokes".

Cat despre promisiunile pentru un nou mandat in PE, acestea contin numeroase generalitati precum "aducem bani pentru Romania", "facem Romania puternica in Europa", "ramanem stalp de sprijin pentru toti romanii stabiliti in strainatate" sau "aparam interesele si nevoile romanilor in Europa".

Totodata, Bostinaru se lauda ca, impreuna cu echipa PDS-UNPR-PC, va "asigura intrarea Romaniei in Spatiul Schengen". Totodata, se promite si ca va "sanctiona orice derapaje sau abuzuri la adresa Romaniei".

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

A.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Victor Bostinaru candidat PSD europarlamentare, #alegeri europarlamentare 2014 candidati , #Alegeri Prezidentiale 2014